Cortana için fazla beklemeyin...

Windows 10'u kurduğunuzda sizi Cortana'nın karşılayacağını sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz!

Cortana yine hayal oldu!

Microsoft'un hızla popüler olan sanal asistanı Cortana'yı tanıyorsunuz. HALO oyunundaki bilimkurgu dijital karakterinden Windows Phone'daki sanal asistanlık görevine geçiş yapan Cortana bir süredir de Windows 10'un teknik ön izleme sürümünde çalışmalarına devam ediyordu.

Şimdi Cortana'nın geleceğine dair yeni haberler geliyor. Microsoft, popüler sanal asistanın Windows 10 sürümünü, sadece belli ülkelerde çalışacak şekilde yeniden düzenleyecek. Windows 10 resmen piyasaya çıktıktan sonra Cortana'nın Windows sürümü sadece Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, İngiltere ve ABD'de çalışacak. Elbette dili İngilizce olacak.

Cortana'nın bulunacağı Windows 10 sürümleri ise şöyle: Windows 10 Pro, Windows 10 Home, Windows 10 Mobile, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Mobile Enterprise ve Windows 10 Education.

Aslında bu durum pek şaşırtıcı değil; Windows Phone 8.1'de de Cortana her ülkede kullanılamıyordu ve yine bahsi geçen ülkelerin bazıları için aktif durumdaydı. Bize düşen tek şey ise, Cortana'nın da bir gün, Siri gibi Türkçe konuşarak ülkemize ulaşmasını beklemek...

Okuyucu Yorumları