Cortana'nın yanına "Cortono" geliyor!

Microsoft'un "seksi" sanal asistanı Cortana artık yalnız değil; yanına "Cortono" geliyor!

Cortana'nın yanına Cortono!

Cortana, ilk olarak Microsoft'un ünlü aksiyon oyunu HALO'da karşımıza çıkmış ve büyük popülarite kazanmıştı. Daha sonra Microsoft, kendi için Siri'ye rakip bir sanal asistan yaratmak isteyince, halihazırda HALO oyununda yeterince ünlenmiş sanal asistan Cortana'yı kullanmaya karar vermiş ve elbette Cortana, oyundaki o seksi haliyle bütünleşmiş olarak medyada ilgi görmüştü.

Microsoft şimdi Cortana'nın imajında biraz değişilik yapmak istiyor. Dileyen kullanıcıların erkek bir Cortana karakteriyle iletişim kurmasını sağlamak üzere Cortan'ya erkek karakter hazırlıyor.

Microsoft'un Build 2015 konferansın sırasında duyurulan gelişmeye göre Microsoft yeni erkek asistana henüz isim koymuş değil. Belki Cortana ismi kullanılmaya devam edilecek veya Cortana geliştirme müdürünün yaptığı şakada olduğu gibi belki de ismi "Cortono" olacak.

Cortana'da ayrıa Windows 10 ile birlikte başka değişiklikler de olacak Örneğin, bir film için bilet ayırdığınızda, evinizden sinema salonuna kadar gitmek için Uber üzerinden bir taksi çağırmak için gerekli işlemler de otomatik olarak gerçekleşecek ve Uber şoförü, filmin hangi matinesine yetişmek istediğinizi bilerek, sizi geç kalmadan filme ulaştırmaya çalışacak.

Tabi, tüm bu özellikler Türkiye'de nasıl karşılık bulur veya ne zaman Türkiye'ye gelir, şimdilik belli değil.

Okuyucu Yorumları