Cortana'ya Etkileşimli Yardım İşlevi Geliyor

Yeni bir sızıntı, Windows 10'daki Cortana'nın yakında bu görevi de üstlenebileceğini gösterdi!

Cortana'nın yeni özelliği göründü

Microsoft'la ilgili sızıntılarıyla tanınan WalkingCat'in Twitter'da paylaştığı video, Cortana'nın Windows 10'a yönelik yeni bir işlevini gözler önüne serdi.

Artık izlenemeyen videoda Cortana'nın kullanıcının Windows 10 ile ilgili basit sorularına teknik destek sağladığı görünüyor. Videoda Cortana, kullanıcıya "Beni Takip Et" (follow me) diyor ve Windows 10'a nasıl yeni bir Bluetooth cihazı eklendiğini gösteriyor. Kullanıcı, Cortana'nın dediklerini yaptıkça Cortana, bunu fark ediyor ve otomatik olarak sonraki talimatlarını veriyor.

Cortana'yla ilgili bir aracın aynı talimatları metin tabanlı olarak da verebildiği anlaşılıyor. Talimatları alırken kullanıcı, istediği zaman "Çıkış" düğmesine tıklayarak veya Esc tuşuna basarak etkileşimli kılavuzu sonlandırabiliyor. Böyle bir işlevin Microsoft'un destek çalışanları üzerindeki yükü azaltabileceği düşünülüyor.

Bu tür içeriksel bir destek, Microsoft'un Redstone 4 güncellemesinin önemli bir parçası olacak gibi görünüyor. Firmanın daha önce gösterdiği Timeline işlevi, etkinliğinizin geçmişini görmenizi sağlıyordu. Bu işlev ve Cortana'nın yeni işlevi, Windows 10'a önümüzdeki senenin başında ulaşabilir.

Okuyucu Yorumları