Creators Update, Cihazların Yüzde 18'ine Girdi!

Windows 10 için geçen ay yayınlanan büyük güncelleme, ne kadar cihaza girdi? İşte ilginç veriler!

Creators Update ne durumda?

Yeni yayınlanan AdDuplex verileri, Windows'lu cihazlarda kullanılan Windows sürümlerinin kullanım oranlarını ortaya çıkardı.

Her ay dünya çapındaki kullanımın 24 saatlik bir fotoğrafını çeken firma, bu kez 22 Mayıs 2017'ye ait verileri yayınladı. Verilere göre geçen ay yüzde 9,8 olan Creators Update kullanıcılarının oranı, bu ay yüzde 18'e yükselmiş durumda. Anniversary Update ise yüzde 82,1'den yüzde 75,4'e, yapı 1511 yüzde 6'dan yüzde 4,6'ya, Windows 10'un artık desteklenmeyen ilk sürümü ise yüzde 1,8'den yüzde 1,6'ya gerilemiş bulunuyor.

Creators Update, Cihazların Yüzde 18'ine Girdi!

AdDuplex'e göre Creators Update'in dağıtım hızı, Anniversary Update ile aynı. Telefonlarda durum biraz farklı. Yarın Creators Update'in telefonlara sunulmasından üzerinden bir ay geçmiş olacağından, geçen ayın verilerinde Creators Update'i kullananlar, sadece Insider'lardan oluşuyordu. Bu yüzden Creators Update'in telefonlarda yüzde 6,7'den yüzde 55,9'a sıçraması sürpriz değil.

Creators Update, Cihazların Yüzde 18'ine Girdi!

Ülkelere baktığımızda ABD'nin Creators Update kullanım oranı en düşük ülke olduğunu görüyoruz. Güncellemeyi en çok yükleyen ülke ise yüzde 27 ile Almanya.

Cihazlara baktığımızda iki ay öncesine göre sıralamada bir değişiklik yok. İlk sıradaki HP, yüzde 24,3'lük payını yüzde 25,1'e çıkarırken ikinci sıradaki Dell, yüzde 15'ten yüzde 16,3'e yükselmiş bulunuyor.

Raporu daha yakından incelemek isterseniz, AdDuplex'in raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları