Creators Update Windows 10'a Bu Özellikleri de Getircek

Windows 10, Creators güncellemesi ile birlikte, bu yeni özelliklere de sahip olacak!

Creators Update için yeni özellikler!

Microsot, 360 derecelik videoları Filmler & TV uygulaması ile bu yılın ilerleyen dönemlerinde Creators güncellemesi sunulduğunda destekleyeceğini açıkladı. Bu yeni özellik, Windows Insider programındaki değişikleri listeleyen bir belgede ortaya çıktı.

Başka bir deyiş ile farenizi kullanarak 360 derece videoların içerisinde gezebilecek ve kapsayıcı bir eğlence deneyimi yaşayabileceksiniz. Ayrıca bu belgede yana eğmeden de bahsedilmekte ve bu, bir Windows 10 tabletin hareket ettirilmesinden bahsediyor olabileceği gibi, sanal gerçeklik desteğine de ipucu veriyor olabilir.

Geçen haftanın başlarında Windows 10'un film ve müzik sevdalıları için yeni özellikleri Windows 10 Creators Update'i ile sunacağı zaten belirtilmişti ve bu yeni haber ile de Windows 10, medya alanında gelişmeye devam etmeye kararlı gözüküyor.

Ayrıca uygulama için bir de "Tanıtım galerisi" özelliği sunulmakta. Windows 10 ile beraber yüklü olarak gelen bu özellik, TV şovlarının ve filmlerin tanıtımlarını Windows Store'dan izlenebilir hale getiriyor.

Windows Store üzerinden film ve TV şovlarını kiralama veya satın alma süreci de daha kullanıcı dostu bir hale geliyor. Satın aldığınız veya kiraladığınız tüm filmler tek bir sayfada gözüküyor ve mağaza kısmında da daha önce izlediklerinize göre öneriler yapılıyor.

Microsoft, yayın seçenekleri ile Amazon ve Netflix'e, 360 derece video desteği ile de YouTube ve Facebook'a rakip olmaya kararlı gibi gözüküyor.

Ayrıca MPEG-2 gibi video dosyaları için de ek destek sunulacak. Kısacası Microsoft, Filmler&TV uygulamasını, herhangi bir şey izlemek istediğinizde gideceğiniz tek seçenek haline getirmeyi planlıyor...

Okuyucu Yorumları