Creators Update, Yüzde 72,5'e Ulaştı!

Windows 10'la ilgili bir araştırma, büyük güncelleştirmelerin en son kullanım oranlarını ortaya serdi!

Creators Update yükselişte, ancak..

Reklam firması AdDuplex, Windows 10 yazılım ve donanımlarının dünya çapındaki durumunu gösteren yeni raporunu yayınladı. Firmanın verileri, AdDuplex SDK'yı kullanan 5.000 Windows Mağazası uygulaması üzerinden, 20 Eylül 2017'de başlamak üzere 24 saatte toplandı.

Creators Update, Yüzde 72,5'e Ulaştı!

Yukarıdaki grafikte de göreceğiniz üzere Creators Update'in ankete dahil olan Windows 10'lu PC'lerin yüzde 72,5'ine ulaşmış bulunuyor. Önceki ayki rapor, bu oranın yüzde 65,6 olduğunu söylüyor bu yüzden ciddi bir artış söz konusu. Yine de Anniversary Update ile kıyaslandığında, Creators Update'in yükselişi yavaş kalıyor. Anniversary Update, Creators Update yayınlanmadan hemen önce yüzde 91,2 kullanım oranına ulaşmış durumdaydı. Fall Creators Update'e sayılı günler kaldı ve yüzde 72,5 oldukça düşük görünüyor. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte sürümler arasındaki parçalanmanın daha da artacağı anlaşılıyor.

Creators Update, Yüzde 72,5'e Ulaştı!

Top 10'daki PC üreticilerinin sıralaması ise önceki raporla aynı görünüyor. İlk sırada yüzde 25,2 ile HP, ikinci sırada yüzde 16,1 ile Dell bulunuyor.

Okuyucu Yorumları