Creators Update'in Dağıtımı Aylar Sürebilir!

Creators Update'i bekliyorsanız, düşündüğünüzden çok daha fazla beklemek zorunda kalabilirsiniz!

Creators Update için fazla heveslenmeyin

Windows 10 Creators Update'in yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyorsanız, sabırlı olmanız gerekebilir. AdDuplex tarafından paylaşılan veriler, Windows 10 Anniversary Update'in dağıtımının aylar sürdüğünü gösteriyor.

Kendi reklam ağını işleten ve reklamların kullanıldığı platformları inceleyen AdDuplex, Anniversary Update'in yaklaşık 4 ayda ancak kullanıcıların yüzde 80'ine ulaştığını söylüyor. Anniversary Update'in kademeli olarak dağıtılmış olması şaşırtıcı değil. Firma, güncellemeleri bu şekilde dağıtarak sunuculara gelecek yükü azaltıyor. Microsoft, Ağustos ayında Anniversary Update'i duyururken, güncellemenin ilk olarak en yeni cihazlara dağıtıldığını söylemişti.

Anniversary Update gibi büyük ihtimalle Creators Update de kademeli olarak dağıtılacak. Güncellemeleri daha çabuk almak istiyorsanız, Ayarlar > Güncellemeler ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyin ve Güncellemeleri denetle düğmesine tıklayın. Güncellemenin buradan indirilebilir hale gelmesi de birkaç gün alabilir.

Microsoft, Creators Update için bir çıkış tarihinden bahsetmese de, güncellemenin Mart sonunda yayınlanması sürpriz olmayacak.

Okuyucu Yorumları