CrunchBang Linux, yolun sonuna geldi!

Bir dönem adından çok bahsettiren Linux dağıtımı, resmi olarak yolun sonuna geldi!

Bir Linux'un sonu!

CrunchBang Linux dağıtımının Britanyalı geliştiricisi, projeyi bitirdiğini duyurdu. Philip Newborough, yazılım üzerinde çalışmaktan vazgeçme kararını geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı bir yazı ile açıkladı. Yazı şu şekildeydi: "Onu (yazılımı) geride bırakıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse artık bir değere sahip olduğunu düşünmüyorum. Ve duygusal sebeplerden dolayı tutunmaya devam edebileceğime rağmen, bunun, kullanıcılar için en iyi şey olacağını düşünmüyorum. Bu, vermesi kolay olmayan bir karar oldu ve aylardır bu kararı erteliyordum... Sevdiğiniz bir şeki bırakmak oldukça zor.""

CrunchBang, masaüstü için optimize edilmiş bir Debian türevi ve netbook'larda rahat kullanılabilecek bir ürün. Newborough'un da tam amacı, aslında bu idi. Yazısında da belirtildiği üzere, CrunchBang'in ilk üretilmesinin ardından pek çok şey değişti ve şu anda, Linux kullanıcılarının başka "hafif" yazılım seçenekleri de bulunmakta.

Genel olarak bakıldığında, CrunchBang'in 2009 yılından bu yana üst kademe Linux yazılımları için bir tehdit oluşturmadığı gözüküyor. Bunun en büyük sebebi ise, yazılımın oldukça yavaş bir şekilde geliştirilmesi olabilir. Yayınlanan en son CrunchBang sürümü, Mayıs 2013'te yayınlanan v. 11 Waldorf (CrunchBang yayınları The Muppet Show karakterleri ile adlandırılmakta) olarak biliniyor.

Okuyucu Yorumları