Cyanogenmod, Google'ı bu yüzden istemedi

Önüne çıkan tüm "küçük balıkları" yutan Google, CyanogenMod'u da yutmak istemiş. Ama...

CyanogenMod hayali suya düştü

Google'ın bir süre önce CyanogenMod'un geliştiricisi Cyanogen'i satın almak istediği ancak reddedildiği ortaya çıktı. Cyanogen'in Google'ın satın alma teklifini kabul etmemesinin arkasında platformun açık yapısını koruma isteğinin yattığı iddia edildi.

Android'li telefonların popüler ROM'u CyanogenMod'un arkasındaki firma olan Cyanogen, risk sermayedarlarından fon arayışına girmişti. The Information'ın raporuna göre 1 milyar dolarlık değer tespiti uman firmayla Android'in kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai de ilgilenmişti. Ancak Pichai'nin teklifi Cyanogen tarafından geri çevrildi. Microsoft gibi önde gelen bazı teknoloji firmalarının da Cyanogen ile ilgilendiği söyleniyor.

Cyanogen'ın Google'ın teklifini kabul etmemesinin arkasındaki neden ise iddialara göre Google'ın firmanın ROM geliştirme işini azaltmasından endişe duyulması. Cyanogen CEO'suna göre firma, dünyadaki en büyük üçüncü işletim sistemi olmayı amaçlıyor. Android'in modifiye sürümünü kitlelere ulaşmak için üreticilerle beraber çalışan Cyanogen, şu an OnePlus One ve Oppo N1 gibi telefonlarla yüklü geliyor.

Okuyucu Yorumları