Hastaneye gitti, testis torbasında "dans eden solucanlar" çıktı

Ateş ve şişlik nedeniyle hastaneye başvuran bir adamın sorunlarının sebebi herkesi şaşırttı: Testis torbasında "dans eden solucanlar..."

Testis torbasında "dans eden solucanlar"

Doktorlara ateş ve şişkinlik şikayetiyle gelen bir adam, sorunlarının testis torbasında dans eden solucanlardan kaynaklandığını öğrendi.

26 yaşındaki adam, Hindistan'ın Yeni Delhi kentindeki bir üroloji kliniğindeki polikliniğe başvurmadan önce yaklaşık bir aydır düşük seviyeli ateş ve testis torbasında ağrı ve şişlikten şikayetçiydi. New England Journal of Medicine'deki bir vaka raporuna göre, muayene sırasında testis torbasının sağ tarafında hassasiyet ve şişlik olduğu tespit edildi.

Alınan bir ultrason ile sorunun kaynağı tespit edildi.

Ekip, eşlik eden bir videonun açıklamasında, "Skrotumun ultrason muayenesinde, sağ testisin yakınında yankısız tübüler kanallar ve epididimal [testislere bağlanan tüp] başı görüldü" diye yazıyor ve devam ediyor: "Lenfatik filaryazda 'filarial dans işareti' olarak bilinen bir bulgu olan, kanallardan birinde hareket eden doğrusal yapılar görülebilir."

Bu “dans işareti”, genişlemiş lenfatik kanalların içindeki “canlı solucanların dalgalanmalarından” kaynaklanıyordu.

Vaka raporunda açıklandığı üzere, bu iplik benzeri solucanlar, Wuchereria bancrofti türünün sivrisinek yoluyla bulaşan nematodları (yuvarlak solucanlar). Asalak solucanlar, sivrisinekler tarafından insanların içine yerleştirildikten sonra insan lenfatik sisteminde ve kan kanallarında yaşamayı severler. Solucanlar, tedavi edilmezlerse içinizde altı ila sekiz yıl yaşayabilir ve bu sırada milyonlarca yavru üretebilirler.

Neyse ki, adamın solucanları üç haftalık anti-parazitik ilaç dietilkarbamazin tedavisi ile temizlendi. Testis torbasının ikinci bir ultrasonu solucanların kaybolduğunu ve "partinin bittiğini" ortaya çıkardı.

Vaka raporu New England Journal of Medicine'de yayınlandı.