Deadpool & Wolverine'in sadece fragmanı yetti, inanılmaz bir rekor geldi

Deadpool'un yeni filmi Deadpool & Wolverine'nin Super Bowl esnasında yayınlanan fragmanı, tüm zamanların en çok izlenen fragmanı oldu.

Deadpool & Wolverine'in sadece fragmanı yetti, inanılmaz bir rekor geldi

Marvel, Deadpool & Wolverine fragmanını Super Bowl etkinliği sırasında yayınladı ve video ilk 24 saat içinde internette 365 milyon kez izlendi. Bu rakam, Deadpool 3'ü tüm zamanların en çok izlenen fragmanı yapmaya yetti. Önceki rekorun sahibi, bazılarınızın aşina olabileceği bir başka çizgi roman projesi olan Spider-Man: No Way Home'du.

Marvel'ın en yeni devasa çoklu evren filminin fragmanı, diğer Sony-Marvel devasa çoklu evren filminin fragmanını geride bıraktı. Bu da insanların Deadpool 3'ün gişede 2 milyar doları aşma ihtimali olup olmadığını merak etmeme neden oldu. Marvel'ın son dönemdeki başarısından sonra kesinlikle bir başarıya ihtiyacı var ve bu sadece parayla ilgili değil.

Deadpool hayranları yıllardır bu filmin çıkmasını beklediğinden, fragman olmasa ve eleştiriler kötü olsa dahi hayranların filmi izlemeleri bekleniyor. Ancak ilk Deadpool & Wolverine fragmanı şimdiden inanılmaz bir ilgi gördü. Hatta bir önceki en çok izlenen fragman olan No Way Home'dan tam 10 milyon daha fazla izlendi. Örümcek Adam filmi daha sonra gişede yaklaşık 2 milyar dolar hasılat elde etti; ilk gösterimi sırasında 1,91 milyar dolar ve birkaç ay sonra yeniden gösterime girdiğinde ise 9,3 milyon dolar daha...

Söylentilere göre Deadpool 3 cameo'larının sıradan Marvel hayranlarını bile sinemaya gitmeye ikna edeceği iddia ediliyor.

Orijinal Deadpool 2016 yılında gişede 782 milyon dolar hasılat elde etmişti ki bu, Marvel Sinematik Evreni'nde (MCU) geçmeyen bir Marvel filmi için muazzam bir performanstı. O zamanlar Marvel'ın MCU'su zaten çok büyüktü. Deadpool 2, 2018'de 734 milyon dolar kazandırarak bu rakamı neredeyse yakalamyı başardı. Birkaç ay sonra Once Upon a Deadpool adıyla yeniden gösterime giren film, stüdyoya 51 milyon dolar daha kazandırdı.

Marvel'in 5. ve 6. Aşama filmlerinin hiçbirinin şu ana kadar 1 milyar dolar sınırına ulaşmadığını da ekleyeyim. Doctor Strange in the Multiverse of Madness 955 milyon dolarlık hasılatıyla en yakın rakama ulaşan film oldu. Ayrıca Deadpool & Wolverine'in Marvel'ın bu yıl vizyona giren tek filmi olduğunu da belirtelim. Dolayısıyla bu, Marvel hayranlarının film vizyona girdiğinde sinemalara koşmaları için önemli bir neden.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, 2 milyar dolar kesinlikle ulaşılabilir bir rakam gibi görünüyor. Marvel için mesele sadece para da değil. Endgame'den sonra tanık olduğumuz başarısız yılların ardından MCU için bu başarıya ihtiyaçları var.