DeFi Protokolü OptiFi, Yanlışlıkla Ana Ağını Kapattı

Solana’daki bir DeFi ticaret protokolü olan OptiFi, yanlışlıkla ana ağını kapatarak 661.000 dolarlık kullanıcı fonunu erişilemez hale getirdi.

DeFi Protokolü OptiFi, Yanlışlıkla Ana Ağını Kapattı

Kripto para piyasası için önemli bir konumda yer alan merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında her geçen gün hatta her geçen saat yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez Solana’daki bir DeFi ticaret protokolü olan OptiFi, yanlışlıkla ana ağını kapatarak 661.000 dolarlık kullanıcı fonunu erişilemez hale getirdi.

Solana‘daki DeFi ticaret protokolü OptiFi, protokolü yükseltmeye çalışırken yanlışlıkla ana ağını kapattı. Yaşanan olayın ardından protokolün fonları kilitlendi ve 661.000 dolarlık kullanıcı fonu erişilemez hale geldi.

Olay raporuna göre, protokolün ana ağını güncellemeye çalışırken hata meydana geldi. Ekip, sürecin muhtemelen Solana’daki ağ tıkanıklığı nedeniyle beklenenden uzun sürdüğünü söyledi. Sonuç olarak, yükseltme işlemi iptal edildi.

Geliştiriciler daha sonra programı kapatarak sorunu engellemeye çalıştı. Geliştiriciler “solana programı kapat” adlı bir komut kullandılar. Ardından, platformda 661.000 dolar tutarındaki fon kilitlendi. Konuyla ilgili raporda şu ifadelere yer verildi:

Burada, bu kapanış programı komut satırının etkisini ve riskini gerçekten anlamadığımız ortaya çıktı. ‘Solana program kapatma' aslında programı kalıcı olarak kapatmak ve program tarafından kullanılan ana hesaptaki SOL tokenleri alıcı cüzdanına geri göndermek için kullanılıyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.