Değiştirilebilir lensli aynasız kamera!

Pentax'ın değiştirilebilir lensli yeni aynasız fotoğraf makinesi, küçük yapısıyla dikkat çekiyor!

Ultra hafif, aynasız kamera!

Pentax, kompakt sensörlü aynasız fotoğraf makinesi serisi Q'yu Q10 modeli ile genişletti. Tasarımında bazı yenilikler gerçekleştirilen Q10, 12.4 milyon piksellik CMOS (6.17×4.55mm) sensöre sahip. Dünyanın en küçük, değişir objektifli aynasız fotoğraf makinelerinden biri olan Q10, gövdesi üzerinde sarsıntı önleyici sisteme de sahip.

PENTAX Q serisinin en yeni modeli olan PENTAX Q10, çok sevilen PENTAX Q modeline dayanarak geliştirildi. Herkese rahat ve zahmetsiz dijital SLR kalitesinde fotoğrafçılık yapma imkanı sağlayan PENTAX Q10, oldukça küçük ve hafif lensi değiştirilebilir bir dijital fotoğraf makinesi. Yeni CMOS görüntü sensörü ve geliştirilen algoritması sayesinde, daha yüksek kaliteli görüntüler ve daha hızlı otomatik odaklanma gibi iyileştirilmiş temel işlem performansı sunuyor.

Aynı zamanda, - SLR makineler için tipik olan odaktan saptırma efekti yaratan bokeh kontrol fonksiyonu ve sadece bir kadranı çevirerek birçok farklı filtre uygulayabilmeyi sağlayan Smart Effect modları gibi-öncelinin tüm yaratıcı özelliklerini koruyarak fotoğrafçının daha az çabayla daha kişisel görüntüler üretebilmesini sağlıyor.

Dış görünümü ile tam ölçekli bir dijital SLR fotoğraf makinesinin minyatür versiyonu olarak tasarlanan PENTAX Q'yu oldukça andırsa da, PENTAX Q10'un gövde tasarımında çalışmayı kolaylaştırmak, manevra kabiliyetini arttırmak ve makineyi daha sabit tutmayı sağlamak için kavrayışı kolaylaştıran tasarım gibi birçok yenilik bulunuyor.

Özellikleri

Özellikleri

Özellikler

Lensi değiştirilebilir dijital fotoğraf makinesi sisteminin sağladığı yüksek görüntü kalitesi

Yeni tasarlanan, yüksek hassasiyete ve düşük gren karakteristiğine sahip arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü sayesinde PENTAX Q10, yüksek çözünürlüklü, zengin tonlamalı görüntüleri yaklaşık 12,4 etkin megapiksel ve ISO 6400'lük en üst seviye hassasiyetle sunar. PENTAX'ın dijital SLR fotoğraf makineleri üretimindeki uzmanlığını kullanarak geliştirdiği yüksek performanslı görüntüleme motoru ile özel olarak tasarlanan, yüksek performanslı Q-mount objektiflerin kombinasyonu sayesinde PENTAX Q10, kenarlarda bile zengin tonlama ve yapıya sahip net ve yüksek karşıtlıklı görüntüler sunmayı garanti eder. En aza indirilmiş yüksek hassasiyetli gren ile fotoğrafçılar, ISO 100'den en ISO 6400'e kadar tüm hassasiyet alanını dijital gürültü oluşmasını dert etmeden rahatlıkla kullanabilirler. Birden fazla görüntü kullanarak tek bir birleşik fotoğraf yaratmaya yarayan HDR (Yüksek Dinamik Alan) fonksiyonu ile önemli noktaların fazla pozlanmadığı veya gölgelerin kapkaranlık çıkmadığı güzel ve ayrıntılı fotoğraflar elde etmek mümkün.

Geliştirilmiş AF performansı

Yeni görüntü sensörü ve geliştirilmiş AF algoritması sayesinde, PENTAX Q10'un otomatik odaklanma işlemi az aydınlatılmış mekanlarda veya telefoto objektif kullanıldığında bile eskiye kıyasla çok daha hızlı. Karanlıkta doğru biçimde odaklanmayı sağlamak için fotoğraf makinesinin gövdesinde AF Yardım Işığı bulunuyor. Yüz Tanıma AF fonksiyonu ise 12 yüzekadar otomatik olarak algılayıp ana nesnenin üzerinde odak noktasını işaretleyebiliyor.

Yaratıcı görsel efektlerin uygulanmasını basitleştiren Quick-Dial kadranı

Fotoğraf makinesinin ön panelinde yer alan erişimi kolay Quick-Dial kadranına yaratıcı Smart Effect özelliğini atadığınızda, uygulanan efektlerin ön izlemesini LCD ekrandan görerek görüntülere istenen son dokunuşları zahmetsizce uygulayabilirsiniz. Dört farklı pozisyona sahip olan Quick-Dial kadranına dokuz Smart Effect modundan en çok kullandığınız dört efekti atayarak zaman kazanabilirsiniz. Ayrıca, özel görüntü ayarları, dijital filtre veya görüntü oranı ayarı gibi diğer çekim stilleri ve kullanıcı seçeneklerini Quick-Dial kadranına atayarak PENTAX Q10'unuzu kişiselleştirebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş fotoğraflar yaratmak için görüntü işleme araçları

(1) Ayırt edici son dokunuşlar eklemek için Görüntü Düzenleme (Custom
Image) fonksiyonu

Görüntüye ayırt edici son dokunuşlar eklemeye yarayan Görüntü Düzenleme fonksiyonu ile yaratıcı fikrinizi daha iyi ifade edebilir veya çekmek istediğiniz sahnenin ambiyansını daha doğru yansıtabilirsiniz. Film sahnesi gibi, dramatik bir görüntü elde etmeye yarayan Bleach Bypass da dahil olmak üzere dokuz farklı Görüntü Düzenleme modu bulunuyor.

(2) Sanatsal görsel efektler uygulamak için dijital filtre fonkiyonu

Dijital filtre fonksiyonu sayesinde, bilgisayara gerek kalmadan fotoğrafa çeşitli görsel efektler
uygulamak mümkün. Toplam 19 dijital filtrenin, Toy Camera, Invert Color ve Posterization gibi 11 tanesi fotoğraf ve video çekimleri sırasında bile uygulanabilirken, kalan sekiz filtreyi oynatma modundayken uygulayabilirsiniz. Daha yaratıcı görsel efektler elde etmek için farklı filtreleri üstü üste uygulamanız da mümkün.

(3) Son dokunuşları basit bir kadran kontrolüyle uygulamak için Smart Effect fonksiyonu

Fotoğraf makinesinin ön panelinde yer alan Quick-Dial kadranı aracılığıyla, uygulanan efektlerin ön izlemesini LCD ekrandan görerek görüntülere istenen son dokunuşları hızlı ve zahmetsizce uygulayabilirsiniz. Yüksek renk doygunluğu sağlayan Brilliant Color ve benzersiz dramatik tonlaması ile Cross Process de dahil olmak üzere dokuz Smart Effect modundan en sevdiğiniz dört tanesini kadrana atayarak kolay erişim sağlamak mümkün.

Yüksek kalitede, Full HD film çekimi

PENTAX Q10, H.264 kayıt formatında, kullanıcının saniyede 30 kare hızı ile (1920 x 1080 piksel) yüksek kaliteli, uzatılmış video klipler çekebileceği Full HD video kayıt donanımına sahip. Ayrıca çekim sırasında, Smart Effect modları ve diğer dahili video düzenleme araçları gibi gelişmiş görüntü işleme araçlarından faydalanabilirsiniz. Arka panelde yer alan OK tuşu ile video çekimi sırasında otomatik odaklanma özelliğini kullanmak da mümkün. Dahası PENTAX Q10, Full HD film kliplerini ve sesi eş zamanlı olarak tek bir terminal aracılığıyla harici aygıtlara aktarabilen bir mikro-HDMI terminal (D tipi) de sunuyor.

Zahmetsiz Bokeh Kontrolü

Zahmetsiz Bokeh Kontrolü

Zahmetsiz Bokeh Kontrolü

PENTAX Q10'un benzersiz bokeh kontrol fonksiyonu, odaktaki özne ile görüş alanındaki istenmeyen nesneler arasındaki mesafeyi otomatik olarak değerlendirerek öznenin özellikle ön plana çıkmasını sağlar. Bu özellik, ileri seviye SLR-kalibre bilinçli defokuslama tekniğini basitleştirdiğinden, fotoğrafçılığa yeni başlayanların bile arka plan ya da ön planı defokuslayarak zahmetsizce yüksek kalitede dijital fotoğraflar çekebilmelerini sağlar.

Bulanık olmayan, net fotoğraflar için SR mekanizması

PENTAX Q10, fotoğraf makinesinin hareket sensörü tarafından algılanan sarsıntıyı telafi etmek için CMOS görüntü sensörünü kaydıran, PENTAX tarafından geliştirilmiş SR (Sarsıntı Azaltma) mekanizmasına sahip. Böylece PENTAX Q10, telefoto objektif kullanımı, flaş aydınlatma olmadan karanlıkta çekim yapma veya alacakaranlıkta manzara çekimi gibi zorlu koşullar altında bile bulanık olmayan net görüntüler üretir.

Basit ve kullanıcı dostu Otomatik Resim ve Manzara modları

PENTAX Q10, orijinal PENTAX Otomatik Resim modu ile Portre, Manzara ve Makro gibi seçenekler arasından belirli bir özne veya manzara için en uygun çekim modunu otomatik olarak seçer ve ardından deklanşör hızı, diyafram açıklığı, beyaz dengesi, renk doygunluğu, karşıtlık ve netlik gibi tüm ilgili parametreleri optimize eder. Ayrıca, Gece Manzarası, Portre, Evcil Hayvan ve Arka ışık silüeti de dahil olmak üzere 21 çekim modu ile deneyimsiz bir dijital fotoğrafçının bile LCD ekrandaki bir ikonu seçerek karmaşık bir sahnede gereken en iyi pozlama modunu kolayca ayarlamasını sağlar.

Sadece lensi değiştirilebilir dijital fotoğraf makinesi sistemlerinde olan güvenilir ve esnek pozlama sistemi

PENTAX Q10'un kapsamlı pozlama sistemi, lensi değiştirilebilir dijital fotoğraf makinesi sistemlerinin sunduğu avantajlara ve esnekliğe sahiptir. Kullanıcı seçenekleri ve farklı fotoğrafik uygulamalara uygun dört farklı pozlama modu sunar: diyafram açıklığı ve deklanşör hızının optimum kombinasyonunu otomatik olarak seçen, tüm-amaçlara uygun Programlanmış AE (P) modu; fotoğrafçının yaratıcı fikirlerini fotoğraflarda daha doğru biçimde ortaya koymasını sağlayan Deklanşör Önceliği AE (Tv) ve Diyafram açıklığı Önceliği AE (Av) modları ile Manuel Ayar (M) modu. Dahası, pozlama modunu, elektronik kadranı çevirerek kolayca P modundan Av veya Tv moduna çevirebilirsiniz.

Saniyede beş kareye kadar yüksek hızda seri çekim

PENTAX Q10'un yüksek hızda seri çekim modu ile maksimum hızda, saniyede 5 kare ile tek bir seferde (JPEG formatında) 5 fotoğrafa kadar kayıt yapmak mümkün. Bu mod özellikle, hızlı hareket eden öznelerin hareketlerini net ve canlı biçimde bir dizi fotoğrafta yakalayabilmeniz için oldukça kullanışlı.

Toza karşı etkin koruma için güvenilir DRII mekanizması

PENTAX Q10'un DRII (Dust Removal II) mekanizması, objektifleri açık havada değiştirdiğinizde bile, çekilen görüntülerin rahatsız edici toz parçacıklarından zarar görmesini engeller. PENTAX'ın K-5 ve 645D dijital SLR fotoğraf makinelerindeki gibi, sahip olduğu son derece etkin süpersonik titreşim mekanizması ile görüntü sensörünü yüksek hızda titreştirerek yüzeydeki tozların düşmesini sağlar.

Pop-up (fırlatmalı) mekanizmaya sahip dahili otomatik flaş

PENTAX Q10, dahili otomatik flaşla donatılmıştır (ISO 200/m'de kılavuz numarası 7). Dilerseniz varsayılan konumda kullanabilir veya 28 mm görüş açısını (35 mm formatında) kapsaması için basit bir hareketle pop-up konumuna yükseltebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları