Değiştirilen Note 7'lere Pil Kısıtlama Güncellemesi!

Samsung, Galaxy Note 7'sini hala iade etmeyenler için önlemler almaya devam ediyor! İşte son hamle...

Pil kısıtlama güncellemesi geldi!

Galaxy Note 7'leri yanma tehlikesi nedeniyle geri çağıran, bunun ardından değişim için verilen "sağlam" olduğu düşünülen Note 7'leri de geri çağıran Samsung, telefonunu hala iade etmeyenler için farklı önlemler almaya devam ediyor. Firma, maksimum şarj kapasitesini yüzde 60'a sınırlayan bir güncellemeyi Avustralya'da yayınlayacağını daha önce duyurmuştu. Bu güncelleme, şimdi Avustralya'daki tüm "değiştirilmiş" Note 7'lere de dağıtılmaya başlandı.

Samsung, daha önce yaptığı açıklamda pil kapasitesini sınırlayan güncellemenin Avustralya'da 21 Eylül'de dağıtılmaya başlanacağını söylemişti. Firma bugün, güncellemeyi ülkedeki tüm Galaxy Note 7'lere birden dağıtmaya başladı. Kullanıcının tercihine kalmadan otomatik olarak yüklenen güncelleme, Galaxy Note 7'lerin pilinin maksimum kapasitesinin yüzde 60 ile kısıtlanmasını sağlıyor.

Pil kapasitesinin kısıtlanmasının telefonun yanmasının önüne geçip geçmediği bilinmiyor. Yalnızca bir önlem niteliğinde olan bu değişiklik, Note 7'yi tam anlamıyla güvenli hale getirmiyor; bu nedenle Note 7'yi hala kullananların onu hemen Samsung'a getirip ücretsiz olarak değiştirmesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları