DirectX 11.1 Windows 7'ye "kısmen" geldi bile

Internet Explorer 10'dan sonra, Windows 7 kullanıcılarına yeni bir müjde daha geldi...

Windows 7'ye bir müjde daha!

Windows 8 ile beraber sunulan DirectX 11.1'in Windows 7'ye getirilmeyeceğini birkaç gün önce bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Bir Microsoft çalışanının yaptığı bu açıklamanın ardından Microsoft, fikrini biraz olsun değiştirmiş gibi görünüyor.

Games for Windows and the DirectX SDK blog'undaki bir gönderide Microsoft'un DirectX 11.1'in bazı bölümlerini işletim sistemine sessizce getirildiği söyleniyor. Blog gönderisine göre DirectX 11.1'in aşağıda gördüğünüz işlevleri, Windows 7 için sunulan Internet Explorer 10 önizleme paketi içerisinde yer alıyor:

"ID3D11Device1, ID2D1Factory1, IDWriteFactory1, IDXGIFactory2, IWICImagingFactory2, ID3DUserDefinedAnnotation ve ilgili API'lar

Geliştirilen ID3DDeviceContextState yoluyla Direct3D 11 cihaz birlikte çalışabilirliği. Aynı zamanda geliştirilmiş Direct2D/DirectWrite birlikte çalışabilirliği.

D3D11_FEATURE_DATA_D3D9_OPTIONS işlev algılama..."

Bu işlevlerin Windows 7'de WDDM 1.1 sürücülerine kısıtlı olduğunu vurgulayan blog gönderisinde, Windows 8'e özel kalan bir düzineye yakın işlev de sayılıyor.

Okuyucu Yorumları