Disk sürücüsüz (ve daha ucuz) Xbox Series X'in fotoğrafları sızdırıldı

Microsoft'un disk sürücüsüz yeni bir Xbox Series X modeli üzerinde çalıştığı artık kesin gibi. Ve işte bu konsola ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, internette ortaya çıktı.

Disk sürücüsüz (ve daha ucuz) Xbox Series X'in fotoğrafları sızdırıldı

Microsoft’un, Xbox Series S’e benzer şekilde, disk sürücüsü olmayacak yeni bir Xbox Series X konsolu üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Kısa bir süre önce de bir internet sitesi, yakında çıkacak olan disk sürücüsüz Xbox Series X konsoluna ait olduğunu söylediği bazı düşük çözünürlüklü fotoğraflar yayınladı.

Görüntüler, isimsiz bir kaynaktan e-posta yoluyla alındığını söyleyen Exputer tarafından yayınlandı. Konsolun beyaz renkte olması ve disk sürücüsüne dair bir kanıtın bulunmamasının dışında, bu cihazın tasarımı standart bir Xbox Series X konsoluyla aynı görünüyor.

Aynı site, Şubat ayında Xbox Series X konsolları hakkında bu söylentiyi içeren bir makale de yayınlamıştı. Bu makale, konsolun mevcut Xbox Series X’e kıyasla güncellenmiş bir soğutucuya ve Nexus kartına sahip olacağını, ancak disk sürücüsü eksikliği dışında başka hiçbir donanım değişikliğinin olmayacağını iddia ediyordu. Makale, Microsoft’un bu yeni Xbox Series X modelini 2024 yılının Haziran veya Temmuz aylarında piyasaya sürebileceğini söylüyor. Ayrıca Exputer, bu konsolun satışa sunulduğunda mevcut Xbox Series X modelinden 50 ila 100 dolar daha düşük bir fiyatla satışa sunulabileceğini de iddia ediyor.

Microsoft, disk sürücüsü olmayan bir Xbox Series X konsoluna yönelik planlar hakkında henüz herhangi bir doğrulama yapmadığı için, bu sızıntıya şimdilik bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ayrıca Microsoft’un, Surface Mini tablet örneğinde olduğu gibi donanım ürünlerini planlanan lansmanından hemen önce iptal edebildiğini de unutmamız gerekiyor.