Disksiz Xbox One Planı!

Microsoft, optik sürücüsü olmayan bir Xbox'u 2019'da piyasaya sürmeyi planlıyor

Disksiz Xbox One planı!

Yeni bir rapor, Microsoft'un 2019 hedefleri arasında bir konsolun da bulunduğunu belirtiyor: Bir optik disk sürücüsüne sahip olmayan Xbox One S benzeri bir konsol.

Bu durum, yeni konsol ile yıllar boyunca satın aldığınız diskleri kullanamayacağınız anlamına geliyor. Ancak, Thurrott.com web sitesinin raporuna göre Microsoft, dijital indirme için disklerinizi kullanabileceğiniz bir takas programı başlatabilir. Söylentileri bir süredir ortalıkta dolaşan bu Microsoft'un Xbox oyun konsolu, Xbox Scarlett kod adıyla yayınlanacak. Microsoft'un yeni konsol için 2020'yi hedeflediği söyleniyor.

Daha önemli haber ise şu. Sıradaki nesil Xbox'lar kendi içerisinde daha düşük, ancak bulut tarafından desteklenen büyük bir işlemci gücüne sahip olacaklar. Bu da demek oluyor ki, yalnızca çarpışma algılaması ve kumandadan gelen komutlar Xbox oyun konsolu tarafından işlenecek. Bunun en önemli nedeni ise donanım maliyetini daha da düşürmek. Bu çalışma prensibindeki Xbox'ların 199 dolar (1100 TL) civarında olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları