Dokunmatik Ubuntu'nun tablet sürümü göründü!

Ubuntu'nun tabletler için geliştirilen sürümünü iş başında izlemek isteyenler... Tıklayın!

Canlı canlı Ubuntu tablet!

Canonical, yaklaşık 1,5 ay önce ceplere özel Linux tabanlı Ubuntu işletim sistemini bizlere göstermişti. Ubuntu'lu ilk ceplerin 2014'ten önce çıkması beklenmiyor, ancak Canonical yaptığı açıklamada aynı dokunmatik arayüzü tabletlere de getirmeyi düşündüğünü açıkladı.

Tabletlere yönelik Ubuntu'yu yayınladığı videoda anlatan şirket, gelecekteki Ubuntu sürümlerinin masaüstü, TV, cep ve tablet olmak üzere 4 farklı arayüzde çalışabileceğini ve bunun için özel bir programlamaya gerek duyulmayacağını söylüyor.

Ubuntu'nun tablet sürümündeki özellikler arasında telefon uygulamalarının tablette çalışmasına izin veren "side stage", çoklu kullanıcı hesabı ve fazlası var.

Ubuntu'nun cep ve tablet arayüzlerinin geliştiricilere özel kaynak kodları, 21 Şubat'ta kullanıma sunulacak. Bu kodun Google'ın Galaxy Nexus, Nexus 4 ceplerinde Nexus 7 ve Nexus 10 tabletlerinde kullanılabileceği söyleniyor. Bununla birlikte ilk Ubuntu'lu cepler gibi, ilk Ubuntu'lu tabletlerin de 2014'ten önce çıkması beklenmiyor. Yine de dokunmatik Ubuntu, Android geliştirici topluluğu için yeni bir uğraş alanı doğuracak gibi görünüyor.

Ubuntu'nun tablet sürümünü Canonical'ın yayınladığı bu videoda çok daha yakından görün!

Okuyucu Yorumları