Doların yükselen değeri, 2022 yılını devler için kabusa çeviriyor

Doların değer kazanması ile birlikte, giyilebilir cihaz pazarını etkileyen kabusun büyümesi bekleniyor. Ama 2023 yılında işler değişebilir.

Yükselen dolar, 2022 yılını kabusa çeviriyor

Analiz firması IDC, güçlenen ABD dolarının üçüncü ve dördüncü çeyrekte giyilebilir cihazların satışlarına olumsuz etki yapacağını söylüyor. Bu da 2022 yılının geri kalanının şirketler için pek de iyi geçmeyeceği anlamına geliyor. Ancak IDC, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insanlar cihazlarını değiştirmeye çalıştıkça 2023'ün daha iyi bir yıl olacağını ön görüyor.

IDC Mobilite ve Tüketici Cihazları araştırma müdürü Jitesh Ubrani, şirketlerin bu yılki durumu hakkında şunları söylüyor: “Apple, Samsung ve Google gibi şirketler, daha fazla premium akıllı saati piyasaya sürmeleri şu an için talihsiz bir durum. Bazı yeni ürünlerin fiyatları önceki nesil ile aynı kalsa da ABD dolarının gücü, dünya çapında yerel para birimlerinde satın almayı zorlaştırıyor.

IDC'ye göre giyilebilir ürünler, kulaklıklar, saatler, bileklikler ve birkaç diğer kategoriyi içeriyor. İkinci çeyrekte, saatler bir miktar büyüme kaydetti, ancak bileklikler ve diğerleri keskin bir şekilde düştü. Gelecek yıl aynı dönemde, bu yıla göre çok daha az düşüş görecek olan bileklikler dışında diğer kategorilerin büyümesi bekleniyor.

Giyilebilir cihazlar - Yıldan yıla büyüme - 2022 ikinci çeyrekIDC

İlk beş oyuncuda değişen bir şey yok

Bu ürünleri satan şirketlere baktığımızda, ilk beşin değişmediğini görüyoruz. Liste Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei ve Imagine Marketing'den oluşuyor.