Donald Trump, yeni akış hizmetiyle Netflix'e rakip olacak

Eski ABD başkanı Donal Trump, dini ve aile dostu içeriklerin yanı sıra belgeseller gibi içerikleri barındıracak yeni akış platformunun yakında faaliyete geçeceğini açıkladı.

DonaldTrump, yeni akış hizmetiyle Netflix'e rakip olacak

ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan Donald Trump, Trump Media & Technology Group aracılığıyla yepyeni bir girişime imza atıyor: Dini ve aile dostu içeriklerin yanı sıra belgeseller gibi içerikleri barındıracak ve yakında faaliyete geçecek bir akış hizmeti.

Truth Social platformunu da işleten medya kuruluşunun CEO'su Devin Nunes, Trump'ın Manhattan'daki ceza duruşmasının ikinci gününde henüz adı konulmamış yayın hizmetinin planını açıkladı. CEO, şirketin yeni hizmeti üç aşamada kullanıma sunacağını açıkladı. İlk aşamada Android, iOS ve web için Truth Social uygulamasında canlı TV yayını yapılacak. Daha sonra telefonlar, tabletler ve diğer cihazlar için bir Truth Social yayın uygulaması ve ardından televizyonlar için bir Truth Social yayın uygulaması gelecek.

Elbette burada eski başkanın bir girişiminden bahsediyoruz; yani Trump'ın medya şirketinin duyurusu tahmin edilebileceği gibi ayrıntılardan yoksun ve vaatlerle dolu. Örneğin yeni yayın hizmetinin henüz bir adı ya da fiyatı yok, ancak Trump'ın şirketinin "verimli, uygun maliyetli ve Big Tech'ten bağımsız" çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca söylenene göre, hizmetin tasarımı "kesintileri en aza indirirken video akışında hız, performans ve güvenliği optimize edecek en son teknolojiyi içerecek şekilde kullanıcı dostu" olacak.

Eğer şirket bu konuda gerçekten ciddiyse, bu tür içerikler için gerçekten de bir pazar olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ben Shapiro'nun kurucu ortağı olduğu abonelik tabanlı medya şirketi The Daily Wire, Trump'ın yayıncısının nasıl çalışabileceğine dair bir fikir veriyor.

Trump'ın medya şirketi Mart sonunda halka açıldı ve o zamandan bu yana milyarlarca dolar değer kaybetti. Ancak Netflix'in de yıllarca para kaybettiği göz önüne alındığında, neler olacağını söylemek için henüz erken.