Donanım devi satılıyor mu?

PC dünyasının dev şirketi için "satılıyor" iddiası ortaya atıldı; resmi açıklama çok geçmeden geldi!

Donanım devi satılıyor mu?

İşlemci ve ekran kartlarının ikinci en önemli ismi AMD, rakibi Intel ve düşen PC satışları karşısında zor günler yaşıyor. Geçen ay çalışan sayısını yüzde 15 azaltacağını açıklayan AMD'nin şimdi ise bir banka ile anlaşarak geleceğini değerlendirmeye başladığı iddia edildi.

AMD'nin değerlendirdiği seçenekler arasında şirketin tamamının satışı da olduğu söyleniyor. Reuters'ın ismini belirtmediği kaynaklarına göre AMD, JPMorgan Chase & Co ile anlaşarak finansal seçeneklerini değerlendirmeye başlamış durumda. Habere göre şirketin satışı, AMD'nin değerlendirdiği ilk seçenek değil ve sadece bir bölümünün satışı veya bazı patentlerin satışı da sözkonusu olabilir. AMD ise CEO'su Rory Read tarafından çalışanlarına gönderilen mektupta "AMD'nin satışını veya önemli değerlerimizin satışını düşünmüyoruz" dedi.

AMD, son zamanlarda Intel gibi rakiplerinin gölgesinde kalmasının yanısıra bilgisayar satışlarındaki düşüş, Radeon grafik çipinin Nvidia'nın çok gerisinde kalması gibi nedenlerle zor bir dönem geçiriyor. Yine de Wii U konsolunda AMD'nin grafik işlemcisi kullanılıyor ve bir sonraki jenerasyon Xbox ve PlayStation'da AMD işlemcilerinin kullanılma olasılığı var.

Okuyucu Yorumları