Dosya Gezgini de karanlık bir tema kazanıyor

Windows 10'un yeni güncellemesi ile beraber Dosya Gezgini de koyu temaya kavuşabilir!

Dosya Gezgini de "kararıyor"

Windows 10 Anniversary Update ile beraber Microsoft, yıllardır Windows Phone'da olduğu gibi Windows 10'a da karanlık bir temayı taşımıştı. Geçtiğimiz yıl Xbox kullanıcıları da açık renkli bir tema seçeneğine kavuşmuşlardı ve son yıllarda renk temaları arasında tercih yapabilme yeteneği popülerlik kazandı.

Thurrott'tan Rafael Rivera'nın fark ettiği üzere şimdi ise bu karanlık tema seçeneği Dosya Gezgini'ne genişliyor. Bu özellik Windows 10 17650 build'i içerisinde gizliydi ve bu build şu anda sadece Skip Ahead seçeneğinde bulunan Insider'lar tarafından kullanılabiliyor. Build herkese açıldığı zaman, sistem geneli tema seçeneklerinden açılıp kapatılabilecekler.

Klasik olarak sistem geneli tema seçeneği, genel Windows 10 UI elementlerini kontrol etmek için kullanılıyordu ve bu yeni özellik, seçeneğin ilk defa bir Win32 uygulaması için kullanıldığı zaman olabilir. Ancak karanlık temaların kullanıcılar tarafından genel olarak sevildikleri düşünülürse bunun oldukça iyi bir seçim olduğu söylenebilir.

Tabi ki bu özellik henüz duyurulmuş değil ve vazgeçilmesi ya da daha ileri bir güncellemeye ertelenmesi mümkün. Ancak eğer her şey iyi giderse, Dosya Gezgini karanlık temasına bu güz mevsiminde Redstone 5 ile beraber kavuşacak.

Okuyucu Yorumları