Dragonfly 2020 Pro Kullanıma Hazır!

Tasarım süreçlerinde 2 boyutlu düşünceden 3 boyutlu düşünceye geçiş artık hayal değil...

Dragonfly 2020 Pro hazır!

Nano Dimension tarafından üretilen DragonFly 2020 Pro, ilk kez katmanlı üretim yoluyla elektronik ürünler geliştirebilmenin yolunu açtı. Piyasaya sunulduğundan beri tüm dünyada birçok inovasyon ödülüne değer görülen DragonFly 2020 Pro; otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayiine pek çok sektörde elektronik ürünlerin prototipinin çok hızlı yapılmasına imkân tanıyarak iş süreçlerini kısaltıyor ve üretimi hızlandırıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş; müşterilerinin elektronik bileşen tasarım, prototip yaratma ve üretiminde karşılaştıkları zorlukları aşmasında anahtar çözümün Nano Dimension olduğuna inandıklarını belirterek Nano Dimension ürün ve çözümleriyle müşterilerine tüm ürün geliştirme döngülerini kontrol edebilme, verimliliklerini arttırma ve piyasaya giriş sürelerini hızlandırma olanağı sunacakları için sevindiklerini söyledi.

Dragonfly 2020 Pro Kullanıma Hazır!

CDT Bilgi Teknolojileri İş Geliştirme Yöneticisi İbrahim Göğüş ise DragonFly 2020 Pro ile gerçekleştirecekleri çalışmalara dair duyduğu heyecanı dile getirerek elektronik tasarım otomasyonu alanında yaşanacak çok katmanlı üretim yaklaşımlarından bahsetti.

"Hayatımızda yer alan tüm elektronik cihazların tasarımı içlerindeki baskı devre kartların düz olması zorunluluğundan dolayı belirli kalıplara hapsolmuş idi. DragonFly 2020 Pro 3D yazıcının sunduğu her şekilde PCB üretebilme imkânıyla bu kalıplar kırılabilecek ve görmeye alıştığımız tasarımların dışına çıkılabilecek. Mesela bir tasarımcı dikdörtgen prizma şeklinde bir televizyon üretmeyi düşünebilecek. Tasarım sürecine sunduğu sınırsız hayal gücü imkânının yanı sıra PCB prototipinin üretilip kontrollerinin yapılması ve bir hata varsa giderilip yeniden üretilmesi aşamalarının saatler bazına indirilmesi de üretim sürecini hızlandırıyor ve maliyetleri düşürüyor. 3D yazıcı kullanımı (katmanlı üretim teknolojisi) mekanik uygulamalarda artık olgunlaştı ve seri üretim için, son tüketici ürünlerinin kişiselleştirilmesi için kullanılabilir hale geldi. Elektronikte ise kullanılacak malzemelerin ileri teknoloji ihtiyacı nedeniyle bu gelişim yaşanamamıştı. Nano Dimension bu alandaki açığı kapatarak önemli bir gelişme yaşanmasının öncüsü oldu."

Dragonfly 2020 Pro Kullanıma Hazır!

İbrahim Göğüş, DragonFly 2020 Pro 3D ile karmaşık geometrilerde tasarımlar hazırlayabilme ve deneme yapabilme özgürlüğü, farklı şekil, boyut ve esneklikte ihtiyaca göre üretim yapabilme, pazara daha hızlı ürün sunabilme gibi katma değer sağlayan bir ürün sunmanın heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Dragonfly 2020 Pro Kullanıma Hazır!

Etkinlikte konuşma yapan Nano Dimension Ürün Müdürü Robert Even, DragonFly 2020 Pro ile kullanıcılara düşük maliyetli ve güvenli ürün geliştirme fırsatı sağladıklarını aktardı. Ar-Ge çalışmalarını özenle sürdürdüklerini ve bünyelerinde bulunan 90 çalışanın 60'ının Ar-Ge alanında görev yaptığını belirten Even, bu konuya gösterdikleri önemi vurgulayarak yazılım ve nano mürekkep konusunda da çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtti. Even, şu anda yazıcıdan dünyada 12 adet bulunduğunu ve yoğun bir ilgi gördüklerini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları