DRM (Digital Rights Management) Kalkabilir!

Araştırmalar kullanıcıların DRM koruması olmayan dosyalara daha çok ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor

Korumasız Müzik

Direk-indirme hizmeti sunan İngiliz 7Digital şirketi yasal müzik dosyalarındaki DRM korumasının kaldırılarak kullanıma sunulmasının satışlarını artığını açıkladı. Mp3 müzik parçalarının korumasız olarak satışa sunulması kullanıcıları bu dosyalara daha çok ilgi göstermesine sebep oldu.

Sitede satışı yapılan dosyaların %80'inini DRM koruması olmayan parçalar oluşturuluyor. Bu satışların %70'i de albüm satışı şeklinde gerçekleşmiş.

Görünen o ki, çevrimiçi satış yapan siteler, dosyalarının illegal olarak kopyalanmasını engellemek isterken, dosyayı satın alan kullanıcılarını da sınırladıklarını ve bu durumdan kullanıcıların memnun olmadığını göz ardı etmişler. Parçayı alan kullanıcının bunu artık istediği cihazında kullanabileceğini bilmesi satışlara ilgiyi artırmış. Hatta ful albüm satışları daha yüksek. Koruma algoritmalarına milyon dolarlar harcamak yerine bu tür korumalardan arınmış olarak parçaların daha da ucuza satışa sunulması müzik severleri yasal olmayan kopyalar yerine yasal olanları satın almaya itebilir.

Okuyucu Yorumları