Dune filmlerinin ikonik "stillsuit" kostümü gerçek oldu

Eğer yakın bir zamanda Arrakis'in çöllerine yolculuk etmeyi planlıyorsanız, birilerinin Dune filmlerinin ikonik "stillsuit" kostümünü gerçeğe dönüştürdüğünü duymak çok hoşunuza gidecek.

Dune filmlerinin ikonik "stillsuit" kostümü gerçek oldu

Frank Herbert'in 1965 tarihli epik bilimkurgu romanı Dune'da ilk kez gördüğümüz, hem teri hem de idrarı geri dönüştüren bir filtre yardımıyla vücudun tüm nemini koruyabilen “stillsuit” adı verilen kostüm gerçeğe dönüştü. Hacksmith Industries adlı bir YouTube kanalı tarafından yapılan kostüm, Dune Part One ve Dune Part Two'da kullanılanlar kadar etkileyici olmasa da oldukça yaratıcı duruyor.

Hacksmith Industries YouTube kanalı, daha önce kapıları yakabilen plazma enerjili ışın kılıcı da dahil olmak üzere filmlerde bulunan birçok ekipman tasarlamıştı. Ancak bu son videoda ekip, terlerini gerçekten geri dönüştürebilen bir kostüm yapıyor. Filmde stillsuit'in yapımı kolay gibi gösterilse de aslında böylesine kullanışlı bir kıyafet yaratmak düşündüğünüzden çok daha zor.

Elbette kostümde geri dönüştürülebilen sıvı sadece ter. Görünüşe göre Hacksmith Industries, idrar geri dönüştürme işini gerçek Fremenlere bırakmış durumda.

Projeyi hayata geçirmek için ekip, su geçirmez bir çanta giysiyle işe başlamış ve ardından arkaya bir ısı değişimi eklemiş. Bu, giysinin içi için soğuk bir yüzey sağlayarak ter ve nemin yoğunlaşmasına izin veriyor, böylece daha sonra içmek için bir şişeye aktarılabiliyor. Daha sonra ekip, bir tüpe tek yönlü filtreli bir maske takarak temiz hava solunmasını sağlamış. Bu sayede nefes verildiğinde, nefesteki nem yakalanarak kostüme geri gönderiliyor ve yoğunlaşarak daha fazla su toplanmasını sağlıyor.

Elbette ortaya çıkan sonuç ev yapımı bir cosplay gibi görünüyor. Yine de Dune filmleriyle aynı büyük bütçeli görünümü sunmasa da kıyafet oldukça yaratıcı görünüyor.