Başkalarının içeriklerini kopyalayanlar için "en anlamlı” klavye olan The Key, 2.0 sürümü ile şimdi daha da "iddialı"

Başkalarının içeriklerini kopyalamaktan vaz geçmeyenlerin çok işine yarayan “minimalist” klavye The Key için yeni dönem: The Key 2.0 duyuruldu.

"En anlamlı klavye" yenilendi: İşte The Key 2.0...

Stack Overflow, 1 Nisan şakası olarak ortaya atığı ve geçtiğimiz yıl gerçekten piyasaya sürdüğü “yenilikçi” klavyesi olan The Key’in yeni modelini piyasaya sürdü. 29 dolar fiyat etiketine sahip olan The Key 2.0, sadece 4 bin 900 adetle sınırlı durumda.

The Key 2.0’ın da tıpkı ilk model olan The Key gibi sadece 3 tuşu var. Peki, bu nasıl klavye derseniz, oldukça niş bir amaca hizmet eden bir klavye olduğunu söyleyebiliriz. Bu klavyenin sadece 2 fonksiyonu var: Kopyalamak ve yapıştırmak. Yani mekanik tuş takımlı, ışıklandırmalı, kablosuz ve daha pek çok özellikle donalı tam boyutlu klavyelerimizde bulunan fonksiyonlardan sadece 2’sine sahip. Ama bunun, içerikleri izinsiz olarak kopyalayanlar için yeterli olduğu açık.

Dediğimiz gibi ilk model 1 Nisan şakası olarak duyurulmuştu, ancak tüketicilerden fazlasıyla rağbet görmüş ve tam 10 bin adet satmıştı. Bunu gören üretici Stack Overflow da The Key’i biraz daha geliştirerek 2.0 formunda yeniden satışa çıkartmış.

The Key 2.0 da aynı önceki modelle aynı fonksiyonları içerse de daha fazla geliştirilmiş. Klavyeyi makro tuş takımı olarak kullanabiliyor ve tuş kombinasyonlarını değiştirebiliyorsunuz. Bunun için web sitesinde bir rehber de yayınlayan şirket, ayrıca klavyeyi RGB ışıklandırma da eklemiş ve kullanıcılara ışıklandırmaların renklerini değiştirme opsiyonu tanımış.

Daha fazlası da mümkün: Artık kullanıcılar The Key 2.0’un tuşlarını da özel kaplama ve desenlerle değiştirebiliyorlar. Eğer satın alma gibi bir niyetiniz varsa, ürünün web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.