Dünya’nın 3 boyutlu tarayıcılar yardımıyla işnşa edilen en büyük 3D binası için düğmeye basıldı

ABD Savunma Bakanlığı, Lone Star üssünde Amerika’da şimdiye kadar 3D (3 boyutlu) baskı tekniği ile üretilmiş en büyük binaları inşa edeceğini açıkladı.

Dünya’nın en büyük üç boyutlu "basılmış" binasını inşa edecekler

ABD Savunma Bakanlığı, Lone Star üssünde Amerika’da şimdiye kadar 3D baskı tekniği ile üretilmiş en büyük binaları inşa edeceğini açıkladı. Önümüzdeki 10 ay içinde 3 boyutlu baskı yöntemi ile inşa edilecek ordu kışla binalarının her birinin 529,55 metrekare olacağı belirtiliyor. Bu boyut, onları şimdiye kadar 3D baskı ile üretilmiş en büyük yapı haline getirecek. Daha önceki rekor, ICON inşaat şirketi tarafından Texas Ordusu için üretilmiş olan 353 metrekare alana yayılmış bir binaya aitti.

Kışla binaları, ICON'un kendi tescilli yapı malzemesi karışımı olan Lavacrete'den meydana gelecek. Şirket, yüksek dayanımlı betonunun basınç dayanımının 2.000 ile 3.500 PSI arasında olduğunu söylüyor. Modern betonların gücüyle eşleşmese de, Lavacrete bir kışla duvarları olarak hizmet edecek kadar güçlü ve Savunma Bakanlığı, deneysel kanadı olan Savunma İnovasyon Birimi'nde 3D baskılı binalarla deneyler yapmaya devam etmeyi planlıyor.

ABD Ordusu Tesis Yönetim Komutanlığından Korgeneral Doug Gabram, “Bu son teknolojiyi kullanarak tesisler inşa etmek, işçilik maliyetlerinden tasarruf sağlıyor, planlama süresini kısaltıyor ve gelecekteki tesislerin yapım hızını artırıyor. Bu yenilikçi tekniği, kışlaların ötesindeki diğer tür tesislerin hızlı inşası için kullanmanın başka yollarını arıyoruz” diyor.

İnşaat, ICON'un saniyede 5 ile 25 santimetre arasında beton blok oluşturabilen 14 x 4,6 metre boyutlarında bir robot olan Vulcan 3D yazıcısı tarafından yapılacak. Vulcan bir akıllı telefon/tablet uygulaması aracılığıyla kontrol ediliyor ve yalnızca gerektiği kadar beton kullandığından dolayı atıkları azaltıyor ve inşaat maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.