Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği Gitex 2022 kapılarını açtı!

Bu yıl 42. si düzenlenen ve CHIP olarak Dubai'de yerinde takip ettiğimiz dünyanın en büyük teknoloji etkinliği Gitex 2022 bugün kapılarını açtı. Ayın 13'üne kadar tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bugün kapılarını açan ve bizim de CHIP olarak Dubai’de yerinde takip ettiğimiz dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Gitex Global’in bu yıl 42.’si düzenliyor. Geçtiğimiz senelere göre %25 büyüme ile dünyanın en büyük teknoloji etkinliği haline gelen fuar; üst düzey teknoloji ve telekomünikasyon şirketleri, startup'lar, hükümetler, yatırımcılar ve geliştiriciler gibi küresel dijital ekonominin en kapsamlı ekosistemini bir araya getiriyor. Yılın bu en çok beklenen teknoloji etkinliğinde, 25 kapalı salonda 170 ülkeden 4.000'den fazla uluslararası şirket ve 100.000'den fazla katılımcı yer alıyor. Gitex 13 Ekim’e kadar devam edecek ve biz de buradan en dikkat çeken teknolojik gelişmeleri an ve an sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Özellikle önümüzdeki günlerde CHIP Online’ı sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.

Fuardan tüm haberlere ulaşmak için buraya tıklayın

Gitex Global 2022’de dikkat çeken etkinlik başlıkları ise şöyle;

Ai EVERYTHING: BAE Yapay Zeka Ofisi ile ortaklaşa, Sağlık Hizmetleri, Perakende, Siber Güvenlik, Temiz Enerji, Eğitim ve Kamu Hizmetlerinde çığır açan vaka çalışmaları ile yapay zekanın benimsenmesindeki paradigma değişimleri burada yer alacak.

FUTURE BLOCKCHAIN SUMMIT: Blockchain, kripto para, NFT'ler, web 3.0 ve metaverse etrafında odaklanan düşünce liderleri, blockchain mimarları, startup'lar ve yatırımcıların ağ kurma, yatırım yapma ve eğitim sağlama konusundaki en büyük buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

NORTH STAR: Dünyanın en büyük startup ve yatırımcı ağı etkinliği olan NORTH STAR, gündemdeki diğer konuların yanı sıra, önemli unicorn’ların başarı hikayelerine, pazara meydan okuyan startup’ları, Afrika'nın yükselen startup kültürüne, girişim portföyü yönetimine, yatırımcı güveninin artırılmasına ve yaratıcı ekonomi bozucularına yer verecek.

FINTECH SURGE: MENA bölgesindeki PayTech, WealthTech, InsurTech ve RegTech'in muazzam büyümesinden yararlanırken Fintech girişimcileri, yenilikçileri, yatırımcıları, düzenleyicileri ve kurumları için önde gelen merkez olmaya hazırlanıyor.

MARKETING MANIA: Pazarlamacıları müşteri odaklı, veri odaklı ve teknoloji destekli programlar ve stratejiler konusunda ön plana çıkarıyor.

GITEX GLOBAL 2022 ayrıca yılın yazılımcı buluşması olan GLOBAL DEVSLAM'a da ev sahipliği yapıyor. Etkinlik ayrıca, bölgede ilk kez bir araya gelen ünlü Python ustalarının yer aldığı PyCon MEA sürümünün lansmanı ile dünya çapındaki python topluluğunu ağırlıyor.

Bu yılki etkinliğin bir diğer deneyimsel vurgusu olan X-VERSE ise bizi çok konuşulan Web 3.0 ve Metaverse ekonomisinin içine çekecek.