Dünyanın ilk Android TV konsolu tanıtıldı!

Nvidia ilk ev tipi eğlence ürününü piyasaya çıkarıyor.

Nvidia'dan yeni SHIELD

NVIDIA; video, müzik, uygulama ve muhteşem oyunları eve getiren dünyanın ilk Android™ TV konsolu NVIDIA® SHIELD™'i tanıttı.

Android TV üzerine kurulu SHIELD, en yüksek kalitede 4K videoları oynatabilir, ayrıca bir tık ile Google Voice Search'e giriş yapabilir ve Android uygulama ekosisteminin zenginliklerini sunar.

SHIELD, yeni piyasaya sürülen NVIDIA® Tegra® X1 işlemci içeren ve en yeni NVIDIA teknolojilerine sahip şık bir üründür.

SHIELD, ayrıca, NVIDIA GRID™ oyun akış hizmeti'ne de giriş yoludur. Bulutta GeForce® GTX™ super bilgisayarlar tarafından desteklenen GRID, 60FPS'de 1080p çözünürlüğe kadar talebe bağlı "oyuncular için Netflix" deneyimini sunuyor.

NVIDIA'nın CEO'su ve Başkanı Jen-Hsun Huang, "SHIELD, evde dijital eğlence biçimimizi değiştirecek. İnanılmaz güçlü, etkili ve ileri seviye bir ev tipi eğlence ürünü. Şu ana kadarki en iyi Android TV deneyimi. Ayrıca ciddi bir oyun aracına da dönüşebilir. Oyun için tasarlandı." diye belirtiyor.

Oyun İçin Tasarlandı

Ciddi oyunlar için tasarlanmış olan ve SHIELD denetleyicisiyle beraber satılan SHIELD, harika oyunlara erişim imkanı sağlayan tekli bir platformdur.

İlk olarak, SHIELD için optimize edilen Crysis 3, Doom 3®: BFG Edition™ ve Borderlands: TPS gibi AAA oyunlarını da içeren 50+ Android oyunu indirilmeye hazır olacak. SHIELD'in 256-çekirdek Maxwell™ mimarisine sahip GPU ve 64-bit CPU içeren Tegra X1 işlemcisi sayesinde bu oyunlar çok yüksek hızda oynanabilir.

İkinci olarak, GRID'in talebe bağlı oyun akış hizmeti kullanılarak konsol oyunları dahil favori AAA oyunlarının akışı sağlanabilir. GRID abonelik ücreti 50 oyuna erişim imkanı içerecek - Batman: Arkham Origins, GRID 2 ve Metro: Last Light Redux gibi – ve her hafta yeni oyunlar eklenecek.

Üçüncü olarak, GRID hizmeti, bu yıl sonuna doğru çıkacak Batman: Arkham Knight ve The Witcher 3: Wild Hunt gibi yeni sürüm AAA oyunlarının alımı ve akışı için kullanılabilir.

Fiyatlandırma ve Bulunabilirlik

SHIELD, denetleyicisiyle beraber 199$'dan başlayan fiyatlarla Mayıs ayında piyasada olacak. Ekstra denetleyici, uzaktan kumanda ve cihazın dik durmasını sağlayan stand, opsiyonel aksesuarlar içerisindedir.

Okuyucu Yorumları