Dünyanın ilk modüler akıllı saati yaklaşıyor

Bu akıllı saate istediğiniz gibi özellik ekleyebilir, istemediklerinizi çıkartabilirsiniz...

Kendi saatini kendin yap!

Akıllı saat şirketi Blocks, giyilebilir teknoloji alanında ilk dalgasını, modüler akıllı saat projesini Kickstarter üzerinde başlattı. Projenin sonlanmasına bir aydan daha fazla bir süre varken hedeflenen 250 bin dolarlık bütçeye fazlasıyla ulaşılmış durumda.

195 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan saat standart olarak ana gövde, dört adet modül ve tüm bilek boylarına uyabilecek ayarlanabilir klipsle geliyor.

Eğer 30 dolarlık bir fiyat artışıyla daha fazla modül isterseniz farklı seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz. Sınırsız sayıda modül sipariş edebileceğiniz gibi gelecekte piyasaya sürülecek modülleri satın almak için herhangi bir tarihte Kickstarter'dan kredi talep edebilirsiniz.

Blocks tarafından tasarlanan akıllı saat iPhone ve Android akıllı telefonlarla uyum sağlayabilmesinin yanında iOS 8 ve iPhone 4S ve üzeriyle çalışabiliyor. Aynı zamanda Android 4.0 ve daha yüksek sürümleri destekliyor.

Renk seçenekleri arasında ise şu an için sadece siyah, kırmızı ve beyaz bulunuyor.

Ne yapılabilir?

Akıllı saat ile birlikte gelen kayış, ihtiyacınıza bağlı olarak değiştirebileceğiniz modüllerden oluşuyor. Seçebileceğiniz modüller arasında GPS, kalp ritim monitörü, ekstra pil ömrü, NFC ve daha fazlası yer alıyor. Örneğin kampa gideceğiniz zaman ekstra pil ömrü için bir modül takabileceğiniz gibi GPS veya Pedometre (Adım Sayar) de tercih edebilirsiniz.

Kısacası ihtiyacınıza göre modül ekleyip çıkararak akıllı saatin özelliklerini dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Saatin ana gövdesi ile akıllı saatinizdeki bildirimleri alabilirken, ses kontrolü, renkli dokunmatik ekran, Bluetooth, Wi-Fi ve haptic geribildirim gibi özelliklere de sahip oluyorsunuz. Ayrıca saatlerde yer alan IP67 sertifikası 1 metreye kadar suya dayanıklı olmalarını sağlıyor.

Blocks modüler akıllı saatlerin 2016 Mayıs ayı ile birlikte tüketicilere sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları