Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Devriye Bisikleti

Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti, Dubai'de profesyoneller ile buluşuyor.

İşte ilk akıllı devriye bisikleti

Kurulduğu 1998 yılından bu yana Güvenli Şehir Teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve dünya güvenli şehirler pazarının öncü şirketlerinden olan Ekin Teknoloji, dünyanın ilk ve tek akıllı devriye sistemi Ekin Bike Patrol ile Dubai'de. Ekin Teknoloji'nin tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürünü Ekin Bike Patrol, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen GITEX Fuarı'nda Dubai Polisi standında sergilendi. Şehir denetim sistemlerine yeni bir soluk getiren sistem, sabit sistemlerin bulunmadığı noktaları denetleyerek kent trafiğinin daha güvenli hale gelmesine olanak sağlıyor.

37 yıldır bilişim teknolojileri profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşen GITEX Fuarı'nda, dünyada dijital dönüşüme hizmet eden en yeni sistemler katılımcılarla buluştu.

Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Devriye Bisikleti

Türk mühendisler tarafından geliştirilen Ekin Bike Patrol, hareket halindeyken plaka tanıma ve park ihlal tespiti yapabiliyor. Herhangi bir polis bisikletine monte edilebilen sistem dakikalar içinde kurulabiliyor. Devriye gezdiği süre boyunca görüş alanını sürekli kayıt altında tutan sistem, kara listede bulunan araçları plakaları üzerinden tespit edip kontrol merkezine anında alarm gönderme özelliğine sahip. Emniyet güçlerine denetim süreçlerinde kolaylık sağlayan sistem, kısa sürede takibe olanak tanımasıyla fark yaratıyor.

Ekin Bike Patrol; 'A Design Awards 2017', 'Stevie Awards 2016' gibi uluslararası platformlarda ödüle layık görüldü.

10 ülkede güvenlik kontrol merkezi

Ekin Teknoloji 40 milyar dolarlık dünya akıllı şehir pazarında 10 yılda yüzde 2 bin 783'lük büyüme kaydetti. İstanbul merkez olmak üzere, Stuttgart, Abu Dhabi, Ankara, Bakü, Dubai, New York'ta bulunan ofisleri ile daha güvenlive akıllı şehirler için faaliyet gösteren şirket, 2004 NATO Zirvesi ve 2006 yılında Almanya FIFA Dünya Kupası'nın güvenlik teknolojilerini başarıyla geliştirdi. Ekin Teknoloji, bugüne kadar Türkiye'de 40 kentte, dünyada 10 ülkede, 500'den fazla güvenlik kontrol merkezi kurdu.

Okuyucu Yorumları