Düşen, Sadece Bitcoin'in Değeri Değil!

2018 yılında önemli oranda değer kaybeden Bitcoin ve diğer sanal paralar, görünüşe bakılırsa sadece değer kaybı ile sınırlı kalmadı...

Bitcoin'in sadece değeri düşmüyor

Görünene göre 2018 yılında Dünya genelinde Bitcoin için yapılan internet araması sayısı, kripto-para birimlerine gösterilen ilgiyle paralel bir şekilde düşüşe geçti. Hitwise Monitor tarafından (This is Money için) yapılan bir araştırmaya göre bu yıl içerisindeki Bitcoin aramaları, kripto-para birimlerine ilginin (ve değerlerinin) muazzam derecede arttığı 2017'nin son aylarına göre yüzde 61 düşüş gösteriyor.

Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sanal paralar için yapılan aramalar en yüksek seviyeye Bitcoin'in yaklaşık olarak 19.500 dolar değerine ulaştığı 17 Aralık haftasında görülmüş. Google Trends de Dünya genelinde benzer bir desen gösteriyor ve yapılan en fazla internet araması 17 Aralık tarihini takip eden haftaya denk geliyor. Bu hafta itibariyle ise arama miktarı geçtiğimiz yılın Ekim ayı seviyelerine gerilemiş durumda.

Bitcoin'in geçtiğimiz ay içerisinde Aralık değerinin üçte birinin altına (6000 doların altına) indiği düşünülürse, bunun pek de şaşırtıcı olmadığı söylenebilir. Sanal para birimi kendisini biraz toparlamış olsa da, küresel olarak yapılan endişe verici açıklamaları ve hatta "kanunsuzluk" bildirimlerini takiben geçtiğimiz hafta bir kez daha 9000 doların altına düşmüştü.

Okuyucu Yorumları