eBay'den 20 bin dolara Jet Uçak aldı

Neil Banwell isimli bir İngiliz, eBay açık artırma sitesinden 20 bin dolara jet uçak aldı.

eBay'den Jet Aldı

İngiltere'nin güneybatısındaki Somerset bölgesinde yaşayan 39 yaşındaki Neil Banwell, eBay açık artırma sitesinde rastladığı 1980 yapımı Harrier Jump Jet XZ494 model jet uçağa, 20 bin dolar ödeyerek satın adı.

Motorunun olmayışı ve uçuş sistemi ekipmanlarının çalışamayacak duruma gelmesiyle artık iş göremez hale gelen 27 yıllık emektar jetin yeni sahibi Neil Banwell, bu tür uçaklara büyük ilgi duyduğunu belirterek, eBay'deki ilanı görünce dayanamayarak teklif verdiğini ve kazanınca çok mutlu olduğunu söyledi.

Falkland Savaşı'na katılmış

Yeni modellerinin yaklaşık olarak 70 milyon dolara mal olduğu belirtilen bu jet uçak, 1982 yılı Mayıs ayında Falkland Savaşı esnasında, 52 hava akınına katılmış ve Stanley'e ilk baskın yapan uçak ünvanını almış.

Suffolk bölgesindeki bir havacılık şirketi tarafından eBay'e ilan verilerek satıldığı belirtilen 46 fit (yaklaşık 14 metre) uzunluğundaki jeti, Wedmore'da evinin yakınlarındaki bir hangara yerleştirdiğini belirten Neil Banwell, uçağı ilk gördüğü anki heyecanını da hayatı boyunca unutamayacağını sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları