Edge'in Yüksek Standartları Eklentileri Azaltıyor

Microsoft Edge'in eklenti sayısının neden az olduğunu merak ediyorsanız, Microsoft'un geçerli bir mazereti var!

Edge'in eklenti beğenmiyor!

Microsoft, Edge'in eklenti mağazası için standartları yüksek tutmakmak istiyor. Bunun için her eklenti başvurusunu sıkı performans ve güvenlik testlerinden geçiren şirket, Edge'in herkesin favori tarayıcısı olmasını istiyor.

Doğal olarak bu da Edge'deki erişilebilir eklenti sayısını, rakip tarayıcıların eklenti sayısına göre düşük olması ile sonuçlanıyor. Microsoft ayrıca API'leri, yer imlerini ve yerel mesajlaşmayı geliştirmeyi, kalabalık bir eklenti mağazsına tercih ettiğini söylüyor. Insider Preview'de bir çok farklı özelliğin ve eklentinin test edilmekte olduğunu hatırlatan Microsoft, güvenli ve iyi performans gösteren bir platform sunmaya çalışıyor.

Microsoft, kötü niyetli, iyi optimize edilmemiş, güvenlik açıklarına sebep olabilecek eklentileri elemek için elinen geleni yapıyor. En popüler masaüstü işletim sisteminin sahibi olmanın sorumluluğunun farkında gibi görünen şirket, kendi elinden geçen her yazılımın güvenliği ve kalitesini Windows 10 standartlarına yakın tutmak istiyor.

Microsoft şu andan itibaren, geliştiriciler ve Insider üyeleri ile birlikte Edge tarayıcı için daha fazla kaliteli eklenti için birlikte çalışacağını ve API gesteğini arttıracağını da söylüyor.

Okuyucu Yorumları