Eğer Minecraft hesabınız varsa; Dikkat!

Son dönemin popüler oyununda bir hesabınız varsa, şifrenizi değiştirmek için vakit kaybetmeyin!

Dev oyuna hacker şoku!

19 Ocak tarihinde 1.800 Minecraft kullanıcı adı ve şifresinin hacker'lar tarafından ele geçirildiği ve internete sızdırıldığı Alman medyası tarafından açıklandı. Tabii ki bu sızıntının anlamı da internet üzerindeki rastgele insanların, diğerlerinin hesaplarına ve bloklardan oluşan dünyalarına girebilmeleri oluyor. Heise'nin söylediğine göre, sızan bu hesaplardan bazıları Alman oyunculara aitti ve kontrol edilen bazı bilgilerin doğruluğu kanıtlandı.

Sızan bu bilgiler, Pastebin üzerinde düz yazı olarak paylaşıldı ve izinsiz kişilerin, oyuncuların oyun dünyalarına giriş yapmalarına ve normalde 19.95 Euro fiyata sahip olan Minecraft'ın bir kopyasını bedavaya indirmelerine imkan tanımakta.

Bu bilgileri ele geçirmek için nasıl bir yöntem kullanıldığı henüz belli değil ancak düşünülen bazı ihtimallerin arasında phishing saldırıları, keylogger yazılımları ve hatta bir Minecraft güvenlik açığı bile bulunmakta. Sızan bu bilgiler hakkında oyunun yapımcısı Mojang tarafından yapılmış bir açıklama ise henüz yok.

Şimdilik sadece 1.800 şifre internete sızmış durumda ancak bu şifreler, saldıranların yapabileceklerinin sadece bir örneği olarak sunulmuş olabilir. Başka bir deyiş ile şifrenizi değiştirmek için doğru bir zaman içerisinde olabilirsiniz.

Oyunun yapımcısı Mojang, 2014 Eylül ayında Microsoft tarafından 2.5 milyar dolar karşılığı satın alınmıştı. Minecraft'ın kendisi ise, hemen her yaş grubunda hayranları bulunan ve sabırlı olduğunuz takdirde her şeyi üretebildiğiniz bir oyun olarak karşımıza çıkmakta...

Okuyucu Yorumları