Ekran kartı fiyatları normale dönüyor; hatta bazı modellerde fiyatlar beklenenin de altında

Bir kaç önemli istisnayı bir kenara bırakırsak, ekran kartı fiyatlarında yaşanan gelişmeler müşteriler için oldukça sevindirici gibi görünüyor.

Ekran kartı fiyatları normale dönüyor; hatta...

Yeni bir habere göre, pek çok AMD ve Nvidia grafik kartı, şu anda önerilen fiyatlarda veya bu fiyatların altına satılıyor ve AMD çok daha rekabetçi fiyatlar sunuyor. Tabii ki bu durum, müşteriler için güzel bir gelişme.

Satış verilerini inceleyen Tom's Hardware kaynaklı bir haber, Mayıs ayında mevcut nesil RTX 3000 ve RX 6000 grafik kartları için fiyatların, Nisan ayında perakendecilerin istediklerine kıyasla ortalama %15 düştüğünü söylüyor. Belirtildiği üzere, mevcut nesil GPU'ların yarısından biraz fazlası şu anda önerilen veya daha düşük fiyatlara sahip. RDNA 2 seçeneklerinde yalnızca RX 6800 ve 6800 XT önerilen fiyatların üzerinde satılıyor ve bu alanda liderlik şimdilik AMD’de gibi gözüküyor.

Ne yazık ki, çoğu Nvidia RTX 3000 grafik kartı hala tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ve Tom’s Hardware, RTX 3050'den RTX 3080 10GB'a kadar olan modellerin fiyatlarının ortalama %20 oranında arttığını söylüyor. Ancak, bu kartların fiyatları bir önceki aya göre hala daha düşük bir noktada olduğu için doğru yönde ilerlemenin sürdüğünü söyleyebiliriz.

Nvidia'nın Ampere seçenekleri hala normalleşmemiş ve olması gereken fiyatlara geri dönmemiş olsa bile, fiyatların Mayıs ayında oldukça fazla düştüğünün iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki, son zamanlarda Nvidia’nın GPU’larının AMD’ye göre daha fazla satmasından dolayı, bu fiyat farkının aynı zamanda pek çok açıdan talebin bir göstergesi olduğu da kabul edilebilir.