Beynimize elektrik veren uçak koltukları geliyor

Embraer tarafından geliştirilen bir sistem, yolcuların duygularını anlayacak ve onlara beyin uyarıları gönderecek.

Beynimize elektrik veren uçak koltukları geliyor

Ticari hava yolculuğu, birçok insan için büyük ölçüde eziyet verici bir deneyimdir ve havacılık şirketleri bunu daha konforlu hale getirmek için bazı garip fikirler üretmeye devam ediyor. Bunlara yakında yolcuların duygularını okuyarak onlara transkraniyal stimülasyon terapisi sunmak da eklenebilir.

Brezilyalı havacılık ve uzay üreticisi Embraer, 2016 yılında "iyi hissetmeyi sağlayan beyin stimülasyon sistemi" için bir patent başvurusunda bulunmuş ve bu başvuru geçen yıl kabul edilmişti. Embraer'in patenti aşağıdakileri kapsayan karmaşık bir sistem öngörüyor:

  • Koltuktaki bir yolcunun yüzünü tarayarak yüz ifadesinin görüntüsünü sağlayan bir dijital kamera.
  • Yolcunun duygularını tanımlayabilen bir yüz ifadesi analiz aracı.
  • Daha sonra sıkıntılı yolculara, potansiyel olarak elektrik tabanlı doğru akım stimülasyonu, manyetik stimülasyon ve darbeli ultrason dahil olmak üzere bir tür stimülasyon veren bir arayüz.

Tüm bunlardan da anlayabileceğiniz gibi, , uçak koltuğunuz yüzünüzü okuyabiliyor, endişeli olup olmadığınızı anlayabiliyor ve (eğer isterseniz) teorik olarak sizi sakinleştirmek için elektrik veya manyetik bir sinyal gönderebiliyor.

Transkraniyal manyetik veya akım stimülasyonu depresyon için kabul görmüş bir tedavi yöntemi ve diğer bazı ruh sağlığı sorunları için de potansiyel bir seçenek. Hatta halihazırda evde kullanım için bunu sağlayan cihazlar bulunuyor. Yüz analizine dayalı olarak bunu sağlayan bir havayolu şirketi, çok sayıda gizlilik ve kişisel veri güvenliği sorununu gündeme getirebilir. Ancak ilgi çekici olabileceği de bir gerçek.