Elizabeth Warren: Kripto Sektörü Güçlü SEC’ten Korkuyor

Kripto karşıtı duruşu ile tanınan ABD senatörü Elizabeth Warren, kripto endüstrisinin güçlü bir SEC'ten korktuğunu söyledi.

Elizabeth Warren: Kripto Sektörü Güçlü SEC’ten Korkuyor

Kripto karşıtı duruşu ile tanınan ABD senatörü Elizabeth Warren, kripto endüstrisinin güçlü bir SEC‘ten korktuğunu söyledi. Warren, SEC‘in kripto paralara yönelik çalışmalarını iki katına çıkarmasını istedi. Trump yönetimininin önemsiz token’lar ve ponzi şemalarına göz yumduğunu belirten Warren, SEC Başkanı Gary Gensler‘in bazı sorunları çözmek için ‘iyi bir başlangıç yaptığını’ ifade etti.

Kripto sektörünün Gensler liderliğinde temizlendiğini vurgulayan Warren’a göre sektör güçlü bir SEC’ten korkuyor ve SEC’in gözetiminden kaçmak için lobi faaliyetlerine her yıl milyonlarca dolar harcıyor. Warren, SEC’in kuralları uygulamak için ihtiyacı olan bütün kaynakları kullanması gerektiğini belirtti ve Kongre’nin yetkilerini artırması gerektiğini savundu. Senatör, sektörün büyük oyuncularına daha fazla önlem alınması için çağrı yaptı.

Warren, SEC’in kriptolara yönelik sonraki hamlesi için de çekinmemesi gerektiğini söyledi. İflas eden kripto para şirketleri nedeniyle yüz binlerce kişinin parasını kaybettiğini ifade eden Warren, SEC’in bu nedenle daha geniş bir alanda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.