Elon Musk, ABD ve TikTok arasındaki savaşta tarafını seçti

ABD hükümeti TikTok'u ülkede yasaklamak için harekete geçmişken, dünyadaki gençleri kim kontrol edecek kavgasında Elon Musk da tarafını seçti.

Elon Musk, ABD - TikTok savaşında tarafını seçti

Elon Musk, attığı bir tweet ile ABD'nin Çin merkezli ByteDance'a ait TikTok'a yönelik olası yasağına karşı çıktı ve yasanın tamamen "sansür ve hükümet kontrolü" ile ilgili olduğunu söyledi.

Musk daha önce TikTok'un bağımlılık yaratan algoritmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti, ancak bu sadece teknik bir şikayet. Konu ifade özgürlüğü olduğunda Musk'ın TikTok'un yanında durduğunu görüyoruz.

Öte yandan Musk ile eski ABD Başkanı Donald Trump'ın politik olarak aynı duruşu sergilediğini biliyoruz ancak Trump da başkanlığı döneminde TikTok'u ABD'de yasaklatmak için ilk hamleleri yapmış ve uygulamanın ABD operasyonlarını ABD'li bir şirkete satılmasını sağlamıştı.

Musk attığı tweet'te "Bu yasa sadece TikTok ile ilgili değil, sansür ve hükümet kontrolü ile ilgili" dedi. Gönderide Kentucky Kongre Üyesi Thomas Massie'nin "TikTok yasağının bir truva atı olacağını" iddia ettiği ve bu yasaya dayanarak Amerikalıların ifade özgürlüğünü bastıracaklarına dair mesajına da vurgu yaptı.

Ancak Federal İletişim Komisyonu üyesi Brendan Carr'a göre, Musk ve Kentucky Kongre üyesi yasa tasarısını yeterince incelememiş olabilirler. Musk'ın tweet'ine yanıt veren Carr, önerilen yasanın yalnızca Çin, Kuzey Kore, İran ya da Rusya'da bulunan ve ulusal güvenliğe önemli bir tehdit oluşturan uygulamalar için geçerli olduğunu söyledi.