Elon Musk duyurdu: Twitter anlaşması askıda

Twitter'ın satışında yeni gelişme... Elon Musk, Twitter anlaşmasının “Spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların %5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle” geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Elon Musk duyurdu: Twitter anlaşması askıda

Elon Musk rakamları görmek istiyor... Musk, spam / sahte hesap raporundan sonra Twitter anlaşmasının 'beklemede' olduğunu söyledi.

Elon Musk, sosyal ağın sahte veya spam hesapların 226 milyon günlük aktif kullanıcısının yüzde 5'inden daha azını oluşturduğunu bildirmesinin ardından Twitter'ı satın alma anlaşmasının "geçici olarak askıya alındığını" söyledi. Twitter'ı 44 milyar dolara satın almayı teklif eden Tesla CEO'su, Twitter'ın dosyalamasıyla ilgili 2 Mayıs Reuters raporunun bağlantısını tweetledi ve şirketin hesaplamalarını görmek istediğini söyledi.

Musk, "Twitter anlaşması, spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5'inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılar bekleyene kadar geçici olarak askıya alındı" dedi.

Bu yazı itibariyle, Twitter'ın hisse fiyatı yüzde 19 düşerken, Tesla yüzde 5 arttı.

Twitter'ın dosyalamasında sahte veya spam hesapların sayısıyla ilgili hesaplamalarının bir "tahmin" olduğu ve gerçek sayının "tahmin ettiğimizden daha yüksek olabileceğini" belirtilmişti.

DÜN ARADA 9 MİLYAR DOLARLIK FARK OLUŞMUŞTU

Twitter hisseleri, perşembe günü Elon Musk’ın 54.20 dolarlık satın alma fiyatının oldukça altında bir rakamla yaklaşık 46 dolara düşmüştü. Satış, Twitter’ın değerlendiği yer ile Musk’ın ödemeyi kabul ettiği miktar arasında 9 milyar dolarlık bir boşluk yaratmıştı.

Enflasyonist baskılar genel olarak teknoloji pazarını olumsuz etkilemiş durumda.

Bu haberden önce CNBC'nin twitter hisselerinin düşmesine ilişkin haberinde şu yorumlar yer almıştı:

CNBC’nin haberine göre Elon Musk Twitter’ı satın alma süreci devam ederken sosyal medya şirketinin hisseleri düşüyor ve bu da yatırımcılar arasında anlaşmanın bitiş çizgisine ulaşmayacağına dair bazı endişelere yol açıyor.

Twitter, Nisan sonunda yılın en yüksek seviyesine ulaştığından bu yana yaklaşık %13 düştü. Perşembe günü piyasa kapanışı itibariyle hisse, Musk’ın 27 Nisan’da ödemeyi kabul ettiği 54.20 doların oldukça altında 45.08 dolardan işlem gördü. Fark, piyasa değerinde 9 milyar dolardan fazla.

Twitter yönetim kurulu satın almayı onaylasa da anlaşmanın tamamlanması aylar alabilir ve bunun olacağının garantisi yok. Musk, vazgeçmeyi seçerse 1 milyar dolarlık bir ayrılık ücreti ödemek zorunda kalacaktı. Tesla CEO’su 220 milyar dolardan fazla değere sahip

Wedbush Securities analisti Dan Ives, Musk ile yapılan anlaşmanın tamamlanma olasılığının %90 veya daha fazla olduğunu tahmin ediyor, ancak hisse üzerinde baskıya katkıda bulunan üç şey görüyor. Birincisi, Twitter hisseleri, halka açık bir şirket olarak kalması durumunda yalnızca 20 dolarla değerlenecekti. İkincisi, düzenleyici konuların anlaşmaya gölge düşürdüğünü söyledi. Son olarak, Ives, Musk’ın kısmen Tesla hisselerinden yararlanarak satın almayı finanse etmesinin daha büyük risk ve belirsizlik oluşturduğunu söyledi.