Elon Musk ile Bill Gates'in mesajlaşmaları sızdırıldı... Musk mesajları doğruladı

Tesla ve Space X kurucusu Elon Musk ile Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in, Tesla’nın hisse senetleri üzerine yaptıkları yazışma metinleri sızdırıldı. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, paylaşılan mesajları doğruladı, kendisinin sızdırmadığını savundu.

Elon Musk ile Bill Gates'in mesajlaşmaları sızdırıldı... Musk mesajları doğruladı

Mesajların ekran görüntüleri, Musk’ı etiketleyen ve gerçek olup olmadığını soran Whole Mars Catalog adlı bir hesap tarafından Twitter’da paylaşıldı . Ekran görüntülerinin kaynağı belli değildi, ancak Business Insider’ın haberine göre kısa mesaj kutularının rengi, bunların Musk’ın telefonundan çekildiğini gösteriyor.

  • İlk ekran görüntüsü, buluşma gün ve saatinin konuşulduğu, Musk’ın ‘harika’ yanıtı verdiği bir metni gösteriyor.

  • Bir diğer bir ekran görüntüsünde ise Musk’ın Gates’e gönderdiği “Tesla’ya karşı hala yarım milyar dolarlık açığa satış pozisyonunuz var mı? ifadeleri var.

  • Gates, sızdırılan mesajlara göre “Kapatmadığım için üzgünüm” diyerek yanıt veriyor ve “Hayırseverlik olanaklarını konuşmak istiyorum.” diyor.

  • Musk ise “Üzgünüm ama iklim değişikliğini çözmek için en çok çaba gösteren şirket olan Tesla’ya karşı büyük bir açık pozisyonunuz varken, iklim değişikliği konusundaki hayırseverliğinizi ciddiye alamam” diye cevap veriyor.

Musk, metinlerin gerçek olduğunu ancak kendisinin sızdırmadığını söyledi: "Arkadaşların arkadaşları aracılığıyla almış olmalılar. TED’deki birçok kişiden, Gates’in hala Tesla’ya karşı yarım milyar dolar açığa satış pozisyonu olduğu duydum. Bu nedenle kendisine sordum, çok gizli bir durum değil”

Musk, cuma gecesi metinler hakkında yorum yaptıktan kısa bir süre sonra Microsoft’un kurucusunu hamile adam emojisiyle karşılaştıran bir capsi tweetledi.

GEÇMİŞTE TARTIŞMALAR YAŞAMIŞLARDI

Dünyanın en zengin insanlarından ikisi olan Musk ve Gates, elektrikli araçlar, COVID-19 ve Mars’ı kolonileştirme gibi konularda geçmişte anlaşmazlıklar yaşamışlardı. Tesla ile Bill ve Melinda Gates Vakfı, Business Insider’ın yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.