Elon Musk “Twitter’dan istifa etmeli miyim?” diye sordu: İşte anket sonucu

Elon Musk, yeni bir ankette kullanıcılara “Twitter’dan istifa etmeli miyim?” diye sordu. Ama bu anketin altında çok daha derin bir nedenin olabileceği iddia ediliyor.

Elon Musk  “Twitter’dan istifa etmeli miyim?” diye sordu: İşte anket sonucu

Elon Musk, açtığı son anketle bir kez daha herkesi şaşırtmayı başardı. Twitter’ın yeni sahibi olan ünlü milyarder, bu kez sosyal ağın kullanıcılarına doğrudan kendisini ilgilendiren bir soru sordu.

Musk, anketinde şunu sordu. “Twitter başkanı olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım.” Cevap olarak ise “evet” ya da “hayır” seçeneklerinden birini seçmenizi istedi.

Ankete katılanların yüzde 57.5'i evet, yüzde 42.5'i hayır yanıtını verdi. Şimdi gözler Elon Musk'ın kararında...

Bir girişimci ve yatırımcı olan Leonidas Raisini ise, bu anketten hemen önce yayınladığı tweet ile zaten kafaları karıştırmıştı. Elon Musk’ın Dünya Kupası finalini izlemek için Katar’da olduğunu söyleyen Raisini, bu ziyaretin asıl amacının Musk ve Katar arasında yapılan iş görüşmeleri olduğunu yazdı.

Tweet şu şekilde: “Az önce Elon Musk'ın Katar Emiri @TamimBinHamad ve diğer Suudi Kraliyet mensuplarının işletmeleri, özellikle de Twitter için yatırım fırsatlarını tartıştığını duydum. Ancak vücut dilleri ve diplomatik tepkileri pek olumlu görünmüyordu. Ondan uygun bir CEO bulmasını istediler.

Yani Musk’ın bu anketi yayınlamasının nedeni olarak, Katar ve Suudi yetkilileri ile yaptığı görüşme gösteriliyor. İddiaya göre Musk, zaten Twitter’ın CEO’luk görevini bırakacak.

Şimdilik tüm bu kaos içinde neler olacağını görmek için beklemek zorundayız. Ama bu bekleyişin çok da uzun sürmeyeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Rakip sosyal ağlara yasak

Bu anket ve yaşanan olaylar, Twitter'ın çok tartışılacak yeni bir kararı ile aynı zamanda geldi. Twitter, diğer sosyal ağlara bağlantıların tweet'lenmesini yasaklayan yeni bir politika duyurdu. Ayrıca, rakip platformlar için kullanıcı adınızı tweet'lemenize veya Twitter biyografinize bağlantılar koymanıza da izin vermeyeceğini açıkladı.

Açıklamaya göre bu politikayı ihlal edenler, kalıcı olarak askıya alınmaya kadar giden sonuçlarla karşı karşıya kalacak.