Elon Musk'ın 5 yıl önce attığı tweet gündemde, viral oldu...

Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için yaptığı anlaşma dünya gündeminde. Anlaşma, Twitter'ın 2013'teki ilk halka arzından bu yana halka açık bir şirket olarak çalışmasına da son veriyor. Gündemde ise Musk'ın 5 yıl önce attığı bir tweet var.

Elon Musk'ın 5 yıl önce attığı tweet gündemde, viral oldu...

Elon Musk açısından twitter'a tamamen sahip olma konusunda attığı cüretkar tavır başarıya ulaşmış görünüyor. Musk’ın twitter ilgisinin geçmişi ise bir hayli eskiye dayanıyor. Musk yıllar içinde hem twitter’ı çok sevdiğini paylaştı hem de çok sert eleştiriler yöneltti. ABD medyasına göre twitter’a karşı sürekli ve kimi zaman oldukça tutarsız görüşlere sahipti.

Musk, son 10 yılda Twitter hakkında defelarca tweet attı. “Twitter’ı seviyorum” dan “Twitter ölüyor mu?” ya kadar onlarca farklı görüşünü dile getirdi.

CNN’e göre platformda geçirdiği yaklaşık 13 yılda Twitter, Musk’ın kişisel markasının önemli bir parçası haline geldi. Twitter’ın Musk’ın 80 milyondan fazla takipçisi ile ticari girişimleri hakkında iletişim kurduğu, eleştirilere sert yanıtlar verdiği, kripto paralara ilişkin paylaşımlarıyla piyasayı alt üst ettiği, rakiplerine iğneli mesajlar gönderdiği bir mecra oldu.

Musk, 2019 yılındaki bir tweetinde “Bazı insanlar kendilerini ifade etmek için saçlarını kullanıyor, ben Twitter kullanıyorum” demişti.

VİRAL OLAN MESAJ

Bugün ise Musk’ın 2017 yılında paylaştığı bir mesaj oldukça gündemde. Çünkü, Dave Smith, Tesla ve SpaceX CEO'su ile o mesajlaşmasının görüntüsünü paylaştı.

Musk o mesajında “twitter’ı seviyorum” demişti. Smith'ten satın alması gerektiğini öneren bir yanıt aldı. Musk, twitter için resmi teklifini sunmadan yıllar önce o gün “Ne kadar?” diye sordu.

ELON MUSK DA HATIRLATMIŞTI

Elon Musk, bu ayın başında, Aralık 2017'deki eski Twitter ileti dizisini hatırlatmış ve ters gülen yüz emojisi paylaşmıştı: