Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü planı, en çok onları endişelendirdi

Elon Musk, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ile Las Vegas'ta bir kafes dövüşünde dövüşmeye hazırlanırken, ailesi bu kararından pek mutlu görünmüyor. Babası, kazansa da kaybetse de zararlı çıkacağını söylerken, annesi bu durumdan büyük endişe duyduğunu söylüyor.

Musk ve Zuckerberg'in kafes dövüşüne Musk’ın ailesinden tepki

Eğer daha önce duymadıysanız söyleyelim: Silikon Vadisi'nin iki büyük ismi olan Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasında tuhaf çekişme yaşanıyor. Dünyanın en zenginleri arasındaki Zuckerberg ve Musk, Las Vegas'taki Octagon'da, bir kafes dövüşünde ve seyirci karşısında birbirlerini döveceklerini iddia ediyorlar.

Bunun garip bir reklam gösterisi mi yoksa iki yetişkin adam arasındaki gerçek bir dövüş mü olduğunu kesin olarak söylemek mümkün değil. Tek bildiğimiz, iki milyarderin dövüştüğünü görmek heyecan verici olmanın ötesinde bir fikir. Fakat bu fikirden heyecan duymayan iki kişi var ve onlar da Elon Musk'ın ebeveynleri.

Musk'ın annesi ve babası, geçtiğimiz günlerde yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda oğullarının katılacağı kafes dövüşü konusunda duydukları hoşnutsuzluğu dile getirdiler. Musk'ın babası Errol Musk verdiği bir röportajda, yaklaşan dövüşün çocukları için pek de iyi bir görüntü olmadığını söyledi. Ayrıca, Elon’ın dövüşü kazanması halinde zorba olarak adlandırılacağını, eğer kaybederse de aşağılanacağını ifade etti.

Elon Musk ve annesi Maye Musk

Boy ve kilo farkları söz konusu olunca, Musk'ın bir avantajı var. TMZ Sports'un bildirdiğine göre Musk 1.80 boyundayken, Zuckerberg sadece 1.70 boyunda. Ayrıca Musk oldukça ağır, bunu sadece ikisine bakarak bile anlayabilirsiniz. Bununla birlikte, Zuckerberg uzun zamandır Rambo gibi antrenman yapıyor; bu da Musk'ın dövüş sırasında ciddi şekilde formsuz olması durumunda boy ve kilo farklarını dengeleyebilecek bir faktör.

Babası oğlunun aslında bazı kung-fu hareketleri bildiğini, ancak Zuckerberg'i yere sermek için gereken içgüdüye sahip olmayabileceğini iddia etti.

Musk'ın annesi Maye de 52 yaşındaki oğlunun başka bir orta yaşlı milyarderle yumruk yumruğa bir kavga planlamakla meşgul olmasından endişe duyuyor gibi görünüyor. Elon'ın annesi son günlerde attığı bir dizi tweet'le oğlunu şiddetten uzak tutmaya çalıştı. Geçtiğimiz hafta, "Sadece kelimelerle savaşın. Koltuklarda. Bir metre arayla. En komik kişi kazanır" diye tweet atmıştı. Başka bir tweet'inde de dövüşün kendi isteği üzerine "iptal edildiğini" iddia etti. Bir diğer tweet'inde ise sağcı podcaster Lex Fridman'ı maçı teşvik ettiği için azarladı.