Meydan okuma cevap buldu: Elon Musk, Mark Zuckerberg ile gerçek bir kafes dövüşü yapabilir

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasında sosyal medyada başlayan atışma, görünüşe bakılırsa gerçek bir kafes dövüşünde kozları paylaşması ile sonuçlanacak.

Elon Musk, Mark Zuckerberg ile gerçek bir kafes dövüşü yapabilir

İki büyük sosyal medya şirketi olan Meta ve Twitter'ın bir numaraları, bir kafeste birbirleriyle dövüşmeye hazırlanıyor. Dün Elon Musk, Facebook’un Twitter benzeri bir platform oluşturduğuna dair söylentilere yanıt verdi.

Bir Twitter kullanıcısı, Musk’ı, Zuckerberg’in dövüş sanatları eğitimi aldığı konusunda uyardı ve Musk buna (muhtemelen şaka olarak) bir kavgaya hazır olacağını söyleyerek yanıt verdi.

Şimdiye kadar bütün bu tweet'ler saçma bir şaka gibi gözükebilir, ancak Brezilya jiu-jitsu’da madalya kazanan 39 yaşındaki Zuckerberg, daha sonra Instagram’da Musk’tan mücadele için bir yer belirtmesini isteyen bir gönderi paylaştı.

Musk, bu paylaşıma “Eğer bu gerçekse yapacağım” şeklinde yanıt verdi. The Verge editörü Alex Heath tarafından da doğrulandığı üzere, Zuckerberg bu davet konusunda ciddiydi.

Musk daha sonra Heath’e yanıt vererek, tercih ettiği mekanın Vegas Octagon olduğunu belirtti. Ancak, fiziksel olarak pek iyi durumda olmadığını kabul ettiği için, bu meydan okumaya gerçekten ne kadar bağlı olduğu çok net değil.

Bir tweet'inde “Çocuklarımı kaldırıp havaya fırlatmak dışında neredeyse hiç egzersiz yapmıyorum” diye yazarken, bir başkasında “'Mors' adını verdiğim, rakibimin üzerine uzanıp hiçbir şey yapmadığım harika bir hamlem var” diye ekledi.

51 yaşındaki Musk, Güney Afrika’da büyürken pek çok kavgaya karıştığını söylediği için, daha önce yaptığı röportajlara göre teknoloji milyarderinin dövüş deneyiminden tamamen yoksun olduğu söylenemez. Musk, Full Send podcast’ine “Gerçekten sert sokak dövüşlerinde bulundum” diyor ve devam ediyor: “Hatta birkaç tanesinde çok fena dayak yedim.

Musk, insanların “onlar için pek iyi gitmediği için” onu dövmeye çalışmaktan vazgeçtiklerini iddia etti ve “denediler ve ben bir adamı yere serdim” dedi.

Aynı hareketlerin kendisinden 16 yaş küçük, Brezilya jiu-jitsu eğitimi almış bir adam üzerinde işe yarayıp yaramayacağını yakında gerçekten görebiliriz.