Elon Musk'ın her şeye sataşma huyu, Microsoft Teams ile devam ediyor

Elon Musk, hemen her şeye sataşma huyundan vazgeçmiş değil. Ünlü milyarder, bu kez da Microsoft'un Team yazılımıyla dalgasını geçerek yine kimseyi şaşırtmadı.

Elon Musk'ın her şeye sataşma huyu, Microsoft ile devam ediyor

Eski Twitter CEO’su Elon Musk, video konferans platformu tercihleri nedeniyle Microsoft CEO’su Satya Nadella ve yeni işe aldığı eski OpenAI CEO’su Sam Altman’la adeta alay etti.

Nadella’nın, Altman ve OpenAI başkanı Greg Brockman’ın işe alınmasıyla ilgili X gönderisine yanıt veren Musk, “artık Teams’i kullanmak zorunda kalacaklar!” dedi ve Microsoft'un Teams yazılımıyla dalga geçti.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Microsoft Teams şirketin ofis yazılım paketinin bir parçası ve Nadella’nın iş gücünde kullanıldığından emin olabiliriz. Yani Musk’ın benzersiz ve zor fark edilecek bir noktaya dikkat çekmediği rahatlıkla söylenebilir.

Microsoft Teams, pek çok kişi tarafından beğenilmese de son yıllarda ana şirketi için oldukça büyük bir başarı elde etti. Nisan 2023’te yayınlanan 2024 yılı 3. çeyrek mali raporunda Microsoft Teams’in aylık yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu belirtildi. 2023’ün 4. çeyrek raporunda herhangi bir güncelleme yoktu, ancak sayıların yalnızca son aylarda artmaya devam ettiği tahmin ediliyor

Microsoft, platformu dünya genelindeki müşterileri için kullanışlı ve işe yarar tutmak amacıyla son aylarda Teams’i geliştirmek ve güncellemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Şirket, kısa bir süre önce Microsoft Teams için bir dizi yapay zeka destekli eklentiyi tanıtarak Copilot platformunun bu yazılıma daha da fazla dahil etti.

Yeni özellikler arasında, Copilot’un artık yalnızca toplantı notlarını özetleyip yazabilmesini değil, aynı zamanda bunları şirketin Microsoft Whiteboard platformunu kullanarak çizebilmesini sağlayan yeni yetenekler de bulunuyordu.

Ayrıca Copilot, kullanıcıların toplantıya odaklanabilmesi için yeni “Ortak çalışma notları” oluşturacak ve bunun yanı sıra bir Microsoft Teams kanalındaki geçmiş konuşmaları özetleyerek, kullanıcıların geçmiş mesaj yığınları arasında gezinerek önemli noktaları avlamak için vakit harcamamalarını sağlayacak.

Diğer yeni Microsoft Teams özelliklerine baktığımızda ise, bir çağrı sırasında arka plandaki gürültüyü azaltmak için de yapay zekayı kullanacağını ve hatta kullanıcıların, örneğin dağınıklığı temizleyerek veya bir duvara bitki ekleyerek yapay zeka tarafından oluşturulan efektleri kullanarak sanal arka planlarını dekore etmelerine olanak tanıyacağını görüyoruz.