Elon Musk'ın Windows 11 ile imtihanı: “Microsoft, bu hiç hoş değil”

Elon Musk, Windows 11'in bir Microsoft hesabı gerektirdiğini yeni öğrendi ve bu durumdan pek mutlu olmadığı kesin.

Elon Musk'ın Windows 11 ile imtihanı: “Microsoft, bu hiç hoş değil”

Eğer internet üzerinde Windows haberlerini düzenli olarak takip ediyorsanız, genel olarak, yeni bir Windows 11 bilgisayarı kurarken MSA (Microsoft Hesabı) veya internet bağlantısı gibi gereksinimlerin muhtemelen farkındasınızdır. Ancak herkes bu konularda bilgili olmayabilir ve görünene göre bazen bu kişiler teknoloji alanında öne çıkan kişiler de olabiliyor.

Ünlü milyarder Elon Musk, görünüşe göre yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldı ve MSA olmadan yeni bilgisayarlarına Windows 11 yükleyemediğini görünce şaşırdı. Tahmin edilebileceği gibi, bu konuda pek de mutlu görünmüyordu.

Musk, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, Microsoft’un yapay zekasına (Copilot) kullanıcı verilerine erişim izni verdiğini belirten bu gerekliliği onaylamadığını ifade etti. Aynı başlıktaki yanıtlardan birine yanıt vererek bu özel gerekliliği “Microsoft, bu hiç hoş değil” olarak tanımladı.

Birçok yeni değişiklik gibi Microsoft, MSA gereksinimini ilk olarak Şubat 2022’de Windows 11 Insider derlemesinde test etmeye başladı ve yılın ilerleyen dönemlerinde Insider’ları da kapsayacak şekilde genişletti.

MSA gerekliliklerini atlatmak için kullanılabilecek bazı yöntemler olsa da, bu tür işlemlerin kendi riskleri olduğu bilinen bir gerçek.