Elon Musk'tan, dava süreci başlamak üzereyken Twitter hisselerini zıplatan sürpriz karar

Daha önce Twitter’ı satın almaktan vazgeçen ve büyük bir hukuk savaşına hazırlanan Elon Musk’ın, ilk teklif üzerinden Twitter’ı satın almayı kabul edebileceği iddia edildi.

Elon Musk yine şaşırttı; Twitter hisseleri tavan yaptı

Elon Musk’a yakın olan ve Twitter satın alma sürecinde yer alan üç kişiye göre, son yılların en çok ilgi çeken hukuk savaşlarından birine son verebilecek bir hareketle Musk, Twitter'ı başlangıçta kabul edilen 44 milyar dolarlık fiyat karşılığında satın almayı tamamlamak istediğini söyledi. Haber, Bloomberg’den geldi.

Tesla CEO'su, şirketin platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda düzenleyicileri ve yatırımcıları yanlış yönlendirdiği endişelerini öne sürerek, Temmuz ayında anlaşmadan çekilmeyi planladığını söylemişti. Öncesinde ise, Nisan ayında Twitter'ı hisse başına 54.20 dolara satın almayı kabul etmişti.

Twitter, anlaşmayı tamamlaması için Musk'a dava açtı ve geri çekilme girişiminin, bot hesaplarla ilgili herhangi bir geçerli endişeden ziyade, teknoloji stoklarındaki gerileme sırasında finansal çıkarlarını korumaktan kaynaklandığını öne sürdü. Bu ayın sonunda duruşma başlayacak.

Twitter hisseleri bir anda tavan yaptı

Twitter'ın hisseleri, Bloomberg'in Musk'ın satın alma sürecine devam etmeyi önerdiğini ilk kez bildirdikten sonra, yaklaşık yüzde 13 artarak 48 dolara yükseldi.