Elon Musk'tan twitter'a rest

Kripto dünyasında da sık sık takip edilen Elon Musk, Twitter'ın yüzde 5'lik bot ortanını kanıtlaması gerektiğini söylüyor.

Elon Musk'tan twitter'a rest

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, Twitter’da spam hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu kanıtlanana kadar 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının ilerlemeyeceğini duyurdu. Musk'ın mesajı twitter CEO'su Agrawal'a verdiği hakaret içeren yanıttan sonra geliyor... Elon Musk, Twitter CEO'sunun spam hesaplarla nasıl mücadele ettiklerine dair uzun açıklamasına 'kaka' emojisi ile yanıt vermişti. (Elon Musk'tan twitter CEO'suna ağır hakaret: Bu emojiyi paylaştı başlıklı habere bakabilirsiniz). ABD medyasına konuşan pek çok uzman ise Musk'ın yeniden pazarlık yapmayı ve fiyat düşürmeyi hedeflediğini söylüyor. Twitter'ın hisseleri, Musk'ın anlaştığı rakama göre oldukça düşük durumda.

Musk'a Göre Twitter Bot Hesapların Oranını Kanıtlamalı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra ilk olarak bot ve sahte hesapları bitireceğini iddia ediyordu. Tweet'lerin düzenlenmesi ve sahte hesapların engellenmesi gibi konuları gündeme getiren Musk, şirketin vermiş olduğu yüzde 5'lik bot ve sahte hesap oranının gerçek dışı olduğunu ve gerçek rakamların açıklanması gerektiğini açıkladı.

Son olarak bu gelişmeler ışığında Twitter’ın hisselerinin de piyasa öncesi işlemlerde yüzde 3.2 oranında bir düşüş yaşadığını belirtelim.

Musk, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, spam ve sahte hesapların oranının Twitter’ın iddia ettiğinden çok daha yüksek olabileceğini aktardı.

Spam ve sahte hesapların oranının toplam kullanıcıların yüzde 20’sini oluşturduğundan şüphelendiğini söyleyen Musk, “Teklifim, Twitter’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalarının doğru olmasına dayanıyordu. DünTwitter’ın CEO’su yüzde 5’in altında olduğuna dair bir kanıt göstermeyi açıkça reddetti. Bu anlaşma, o kanıt gösterene kadar ilerleyemez.” mesajını verdi.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.