Yapılan yeni bir araştırma, en çok diziyi hangi yayın platformunun iptal ettiğini ortaya çıkardı

Yapılan bir araştırma, hangi yayın platformunun en fazla dizi iptaline imzasını attığını ortaya koydu. Baştan söyleyelim, ilk sırada Netflix yer almıyor...

En çok diziyi hangi yayın platformu iptal ediyor?

Diziler, akış hizmetleri var olmadan çok önce de iptal ediliyordu. Ancak dizi sayısı katlanarak arttıkça iptaller de arttı. Yayınlanan TV programlarının çok azı iki sezonu geçebiliyor ve çoğu sadece bir sezon dayanabiliyor. Peki ama en çok hangi platform dizi iptaline imzasını atıyor? Yakın zamanda yapılan bir araştırma, bir tanesinin diğerlerinin önüne geçtiğini gösterdi: HBO Max...

Variety, analiz firması Luminate ile birlikte çalışarak hangi servisin en yüksek oranda dizi iptaline sahip olduğunu belirledi. Toplanan veriler 2020'nin başından 8 Ağustos 2023'e kadar iptal edilen tüm dizileri kapsıyor. Her büyük yayıncı, yayın ve geleneksel TV de araştırmaya dahil edildi. Araştırmanın sonuçları sizi biraz şaşırtabilir:

Netflix'in listenin başında yer alacağından şüpheliydik, ancak ilk 5'e zar zor girdiğini görünce biz de şaşırdık. Bununla birlikte, Netflix'in diğer tüm yayıncılardan çok daha fazla orijinal içerik ürettiğini hatırlamakta fayda var. HBO Max ise listenin en üzerinde yer alıyor ve geleneksel TV'yi bile geride bırakmış durumda.

Variety ayrıca Netflix'in yukarıda listelenen yayıncılar arasında 2020'den 2023'e kadar her yıl iptal oranını artıran tek yayıncı olduğunu belirtiyor. Disney+'ı da listede bu kadar üst sıralarda görmeyi beklemiyorduk, ancak yayıncı kuruluş Hulu, Prime Video veya Netflix'e kıyasla çok fazla orijinal dizi yayınlamıyor. Bu nedenle, oranı yükseltmek için fazla bir şey gerekmiyor.